Xavi: „A BL-sorsolás? Ez az elmúlt 20 év legnehezebb csoportja, de jól igazoltunk és van remény”

Az FC Barcelona vasárnap kora este a Valladolid csapatát fogadja a Camp Nouban, a La Liga harmadik fordulójában. A Real Sociedad elleni győzelem után, ismét a három pont megszerzése a cél. Xavi a szombati sajtótájékoztatón nem csak a soron következő találkozóról beszélt, szóba került Koundé regisztrálása a bajnokságba, a Bajnokok Ligája sorsolás és a „ballaszt” játékosok helyzete is. A vezetőedző a játékrendszerrel kapcsolatban elmondta, hogy sok lehetőségük van a „variálásra” és tartogatnak meglepetéseket.

A holnapi ellenfél

„Nagyon csodálom Pacetát, meglepett az, amit edzőként letett az asztalra. Bátor, támadó szellemű és módszeres…tiszteletre méltó egyéniség. Nehéz dolgunk lesz, egy merész, vidám csapat ellen állunk ki, ahol a játékosok magas szinten játszanak, jól csinálják a dolgokat. Intenzíven kell játszanunk. A cél a három pont megszerzése.”

A játékrendszer

„Attól függően variálunk, hogy ki az ellenfél, mik a benyomásaink meccs közben és, hogy milyen a játékosok állapota. Ez egy pozitív dolog számunkra, van néhány meglepetés a tarsolyunkban.”

Marcos Alonso

„Bármilyen forgatókönyv lehetséges és megvizsgálunk minden opciót. Semmilyen lehetőséget nem zárok ki.”

Ansu Fati

„Jó úton haladunk. Ő megteremti a különbséget a pályán, még akkor is, ha csak fél órát játszik. Jó állapotban van, boldognak látom. Egy olyan folyamatot követünk, aminek a végén tökéletes állapotban lesz. Nagyon óvatosan kell haladnunk vele kapcsolatban.”

Piqué

„Beszéltem Gerarddal, mielőtt elmentünk a vakációra. Világos voltam és elmondtam, hogy meg fogjuk erősíteni a keretet és emiatt nem lesz könnyű a helyzete. Más szerepkörben is a segítségünkre lehet. Mindenki esetében nagy a verseny a csapatba kerülésért és én próbálom mindig a legjobbakat kiválasztani, azért, hogy nyerjünk. Fontosak az érzései, az én benyomásaim és, hogy milyen teljesítményt nyújt akkor, ha játéklehetőséget kap.”

Braithwaite

„Ő a Barça játékosa és élő szerződése van, minden attól függ mi lesz a vége a tárgyalásoknak közte és a klub között. Május 17-e óta tudja, hogy nem számolok vele és a legjobb az ő számára is, ha elhagyja a csapatot. Egyértelmű voltam.”

Érkezők és távozók

„Ez a fizetéseken is múlik, de az elsődlegesek a sportszakmai szempontok. Azt csináljuk ami a legjobb a klubnak.”

Szélső hátvédek

„A balhátvéd poszt rendben van, Balde és Jordi révén… a piacot szemmel tartjuk. A jobb oldalon nincsen klasszikus jobbszélső védőnk, kivéve Destet, de ő már ismeri az álláspontomat. Itt tud játszani Sergi, Ronald, Jules. Folyamatosan követjük a piacot, a fő irányvonal, a jobb oldal megerősítése.”

Bernardo Silva

„A remény hal meg utoljára, de ez egy nagyon komplikált és nehéz ügy, már csak pár nap van hátra az átigazolási időszakból. Lennie kell távozóknak.”

Koundé

„Optimisták vagyunk, meggyőződésünk, hogy még a vasárnapi mérkőzés előtt be tudjuk regisztrálni, mindez a számok kiegyensúlyozásának a függvénye, több tárgyalás is folyamatban van.”

Pablo Torre

„Beszéltam vele, jól járnánk, ha maradna. Nehezen jutna játékpercekhez, de lenne lehetősége, itt többet tanulhatna. Ezt az évet úgy kellene felfognia, mint egy foci továbbképzést. A jövőben ő egy fontos játékos kell legyen. Elég idős ahhoz, hogy gond nélkül játszhasson a tartalékcsapatban.”

Ter Stegen

„Ő egy teljesen más szinten van a komolyság, a profizmus, a rend és a fegyelem terén… sokszor megmentett minket, ahogyan az előző szezonban is tette. Nagyon jó a lába, még a döntő pillanatokban sem remeg meg.”

Baldé

„Meglátjuk holnap ki játszik, de nagyon jól teljesít. Jók a fizikai adottságai, jól védekezik. Ő egy olyan játékos, akire figyelni kell, most és a jövőben is.”

Aubameyang

„Nem zárok ki semmilyen lehetőséget. Memphis esetében is, hogy marad vagy elmegy… bármi lehetséges, mindent megvizsgálok.”

A Bajnokok Ligája

„Megpróbálunk minden ellenfelet legyőzni. Egész biztosan ez az elmúlt 20 év legnehezebb csoportja. Jól igazoltunk és van remény. A célunk, a csoportból való továbbjutás. Hajrá!”