Koundé tétmeccsen is bemutatkozhat, míg Sergi Roberto és Baldé is kezdhetnek – Barça-Valladolid előzetes

Barcelona - Valladolid előzetes

A LaLiga 2022/23-as szezonjának harmadik fordulójában újra a Spotify Camp Nou ad otthont a Barcelona következő mérkőzésének, amelyet a Valladolid ellen játszik vasárnap este 19:30-kor.

Xavi együttese rátalált a győzelem útjára, mivel a Rayo elleni szezonnyitót követő 0-0-s döntetlen után sikerült legyőzni idegenben a Real Sociedad együttesét 4-1 arányban. Lewandowski elkezdte a gólgyártást a Ligában, Ansu Fati szintén betalált, és biztató játékminőséget mutattak fel a katalánok (hétközben pedig a Manchester City ellen, az ALS betegségben szenvedők támogatása érdekében szervezett jótékonysági meccsen született gólgála). Ami még pozitívum az utóbbi napok híreit illetően az Jules Koundé regisztrációja. A francia védő akár már az este folyamán be is mutatkozhat a tétmérkőzésen a Barça védője. Továbbá, Umtiti kölcsönben igazolt a Serie A-ban szereplő Lecce csapatához.

A Barcelona vezetőinek mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk, de Koundé nevezése megoldva

A Valladolid az első két találkozójából egyiken se távozott győztesként: a nyitófordulóban a Villarrealtól kaptak ki otthon 3-0-ra, míg – némi meglepetésre – Sevillában sikerült egy pontot elcsípni Julen Lopetegui csapatától. Xavi elismerően nyilatkozott Pacheta munkásságáról a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón, amelynek során elmondta, hogy:

„Nagyon csodálom Pachetát, meglepett az, amit edzőként letett az asztalra. Bátor, támadó szellemű és módszeres…tiszteletre méltó egyéniség […].”

Xavi kijelentette, hogy lehetnek változások a játékrendszerben – feltehetően azért is, mert most már Koundé is bevethető lesz –, amelyet nemcsak a mai meccsen, hanem általában az ellenfelekhez alkalmazkodva tud a csapat variálni. Fatiról is beszélt egyébként, és azt mondta, hogy óvatosan kell még őt kezelni a sérülése miatt, így várhatóan fokozatosan fogja a 19 éves játékost visszaépíteni a kezdőcsapatba – amennyiben indokolt lesz.

Ezért is valószínűsíthető, hogy ma nem ő fog kezdeni a támadók között, de haladjunk szépen sorban elölről. A kapuban ter Stegen helye biztos, míg tőle jobbra Sergi Roberto, mellette középen Araújo és Koundé (vagy esetleg Christensen, ugyanis jól játszott a Sociedad ellen, és elképzelhető, hogy Koundé még az első mérkőzésén nem lesz kezdő), baloldalon pedig múlthéten gólpasszt kiosztó Baldé játszhat Alba helyett, akinek a spanyol sajtó szerint nem elégedett Xavi a teljesítményével. Középen várhatóan Busquets, Pedri és Gavi kezd majd, míg a gólokért elsősorban Dembélé, Lewandowski és Raphinha felelhetnek.

FC Barcelona – Real Valladolid

La Liga, 3. forduló

Spotify Camp Nou, Barcelona, 19:30

Vezeti: Ricardo de Burgos Bengoetxea

Várható kezdőcsapatok:

Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Araújo, Christensen/Koundé, Baldé – Pedri, Busquets, Gavi – Dembélé, Lewandowski, Raphinha

Valladolid: Matip – Luís Pérez, Joaquín, Javier Sánchez, Escudero – Aguado, Roque Mesa, Kike – Iván Sánchez, Sergi Guardiola, Anuar