Lopetegui: „Működött a taktika, de a Barça rúgta a gólokat”

Julen Lopetegui, a Sevilla edzője a sajtótájékoztatón több témát is érintett csapata szombati, Barcelona elleni fellépésével kapcsolatban. A spanyol bajnokság negyedik fordulójában a Sevilla hazai pályán 3-0-ra alulmaradt a katalánokkal szemben. A spanyol edző elmondta, hogy a rossz start ellenére bízik abban, hogy a csapata jobb formába fog lendülni, vállalja a felelőséget a vereségért, és nem akar az elmaradt igazolásokra hivatkozni.

Meccs rövid értékelése

„Helyzeteink voltak, de a gólokat ők rúgták. Minőségi játékosaik vannak, akik képesek a kínálkozó lehetőségeket kihasználni. A második félidő elején megvolt az esélyünk, hogy feljöjjünk 1-2-re… Néhány dolgot jólcsináltunk, bár a védekezésben megmutatkoztak a hiányosságaink.  Javítanunk kell a srácok hozzáállásán, hogy a nehéz helyzeteket is meg tudják oldani”.

Taktika

„Az ellenfelünktől függ, hogy milyen taktikát alkalmazunk, néha sikerül, néha nem. A játékterv most tökéletesen működött, a Barça nem játszott főszerepet, de a futball a gólokról szól. Ha nem vagy elég határozott, a legegyszerűbb szituációnál is bizonytalankodsz a saját térfeleden, és ott van egy világklasszis ellenfél, akkor bajba kerülsz. Jobbak leszünk, vannak játékosaink, akik fejlődni fognak. A pozitív dolgokból kell kiindulnunk, erre kell alapoznunk. „

A vereségek okai

„Vállalom a felelősséget a vereségekért. Nincs itt az ideje, hogy a múltba nézzünk vissza, a meghiúsult aláírások miatt keseregjünk, össze kell tartanunk. Jó csapatot kell építenünk, és én ebben hiszek. Vannak pozitív dolgok és vannak javítanivalók”.

Jövő

„A Sevilla sok örömet fog okozni ebben a szezonban. Itt az ideje, hogy higgyünk ebben a csapatban, és a következő mérkőzésekre fókuszáljunk, mert nincs más recept a futballban. Ilyen helyzetben kell dolgoznunk”.

A szurkolók hozzáállása

„A szurkolók sokat segítettek nekünk ezen a mérkőzésen is. Végső soron ők szuverén szereplői a futballnak. Meg kell győznöm őket arról, hogy nagyszerű dolgokra vagyunk képesek, és fejlődhetünk. A nyolcadik vagy kilencedik játéknapon már mindent másképpen fogunk látni”.

Lesz idő addig?

„Nem tudom, hogy a klub ingerküszöbje hol van. Összeszorítjuk a fogunkat, dolgoznunk kell, beszélnünk kell a srácokkal, motiválni kell őket”.

Isco (Real Madridból leigazolva – a szerk.)

„Nincs még a legjobb formájában, de nagyon értékes meccse volt, ahogy Rakiticnek és Lamelának is. Vannak pozitív dolgok, és ezekbe kell kapaszkodnunk”.

José Ángel (csereként állt be, jobbhátvéd, néha középhátvéd a posztja – a szerk.)

„Kétségtelenül kezdőként számítunk rá. A lehető legtöbbet képes kihozni magából, nagyon karakteres játékos, még ha néha túlfűtött is”.