Mallorcán indul az októberi nehéz menet

Kéthetes szünet után visszatér a La Liga a 7. fordulóval, a Barcelona pedig idegenbe, a Mallorcához látogat. A válogatott forduló elég balszerencsés volt a katalánok játékosai számára, mivel többen is megsérültek, a jobbhátvéd poszt a leginkább foghíjas, így a hírek szerint inkább három védővel fog felállni a csapat. A kezdőbe egyébként bekerülhet Piqué, előre pedig Ansu Fati, megkezdve ezzel rotációt a játékosok között, mivel bő egy hónap alatt 10 meccset fog játszani a katalán csapat, így mindenkire szükség lesz.  

Araújo több hónapra esett ki combizomsérüléssel, le fog maradni a VB-ről is, Bellerínnek a talpa, Koundének szintén a combizma sérült meg és mivel Sergi Roberto sem száz százalékos még, gyakorlatilag elfogytak az emberei Xavinak jobbhátvéd posztra. Emiatt biztosan a csapattal utazik a B csapatból a jobbhátvéd Marc Casadó, aztán hogy a pályán milyen összetételben és formációban fog játszani a Barcelona, arra különböző tippeket adnak a spanyol lapok. Közös pont a várakozásokban, hogy Piqué játszani fog, és az is könnyen elképzelhető egy három védős felállás közepén fogja irányítani a védelmet Christensen és Eric García mellett. Baldé ettől függetlenül egy sorral feljebb játszhat szárnyvédőt, a másik oldalon pedig vagy Marcos Alonso, vagy a mindenes Gavi szaladgálhat.


A katalán Sport kezdőcsapat tippje

Előrébb is lettek bajok, miután Memphis és de Jong a holland válogatottnál jelentett sérültet. Közülük inkább de Jong kiesése érzékenyebb, de mivel Pedriék rendben vannak és Kessié is hadra fogható, itt nem várható meglepetés az összállításban, az elefántcsontparti középpályás csereként jó eséllyel szóhoz fog jutni. A támadósorban is csak annyiban várható változás, hogy Ansu Fati most minden lap szerint kezdeni fog Raphinha helyett.

A sok sérülés persze nem lehet kifogás majd az eredményre, mert ahogy Xavi is elmondta a meccs előtt, most meg lehet mutatni, hogy a keretben mindenkire lehet számítani és nagyszerű csapata van a Barcelonának. A Mallorca idén egyelőre nem szerepel rosszul, jelenleg a 10. helyen áll a tabellán 6 forduló után 8 ponttal, az erősebbektől (Betis, Real Madrid) kikapott, a vele egy súlycsoportban lévőket (Almeria, Rayo) megverte és még van két döntetlenje is a Bilbao és a Girona ellen.

A Barcelona a válogatott szünet előtt megkezdett győzelmi sorozatát akarja folytatni, hiszen a nyitófordulóban elért döntetlen óta csak nyert a csapat a Ligában, és mindig legalább három góllal. Emellett ter Stegen is csak egyetlen egyszer kapott gólt, amit szintén jó lenne folytatni. A tavalyi szezonban oda-vissza verte a a Barça a Mallorcát, idegenben 0-1 lett Luuk de Jong főszereplésével.

Október egyébként komoly energiákat fog igénybe venni, hiszen a maival együtt 9 meccset fog játszani a Barcelona a hónapban, november 1-jén pedig jön a BL csoportkör zárófordulója Pilzenben, vagyis addig gyakorlatilag 3-4 naponta pályán kell lenni. A sérülések emiatt is a legrosszabbkor jöttek, de ha a többiek jól bírják majd fizikálisan, akkor most mindenkinek bőven juthatnak percek, fontos meccseken is.

Mallorca – FC Barcelona
La Liga, 7. forduló
Mallorca Estadi, Palma de Mallorca
21:00
Játékvezető
: Jesús Gil Manzano

Várható kezdőcsapatok

Malorca: Rajkovic – Maffeo, Valjent, Raillo, Nastasic, Jaume Costa – Galarreta, Bataglia, Dani Rodriguez – Kang In Lee, Muriqi

Barcelona: Ter Stegen – Christensen, Piqué, Eric García – Gavi, Pedri, Busquets, Baldé – Ansu Fati, Lewandowski, Dembélé.