Busquets: „Olyannak kell lennie egy Barça-játékosnak, mint Piqué”

A Barça hazai pályán nagy fölényben játszott az Almería ellen a La Liga 13. fordulójában, amelyet a második félidőben lőtt gólokkal a katalánok 2-0-ra megnyertek. A találkozó Gerard Piqué búcsú mérkőzése is volt egyben, legalábbi hazai pályán most lépett utoljára a zöld gyepre. Sergio Busquets találkozó végi nyilatkozatának is ez volt a legfőbb témája.

Az interjú elején a mérkőzést értékelte Busquets: „Remek meccset játszottunk, sokkal jobbak voltunk, az első félidőben ugyan nem tudtunk gólt rúgni a rengeteg helyzet ellenére, ebben az időszakban az ellenfél szinte nem is jött át a mi térfelünkre, nem voltak veszélyesek a kapunkra. A második félidőben már a lehetőségeket gólokra is képesek voltunk váltani.

Piqué utolsó Camp Nou-beli mérkőzése sem maradhatott ki, ezzel kapcsolatban a spanyol veterán középpályás kifejtette, hogy „most elbúcsúztunk Gerard Piquétől, aki egy csodálatos játékos, nem akármilyen pályafutás van mögötte, a világ legjobb csapatában versengett a csapatba kerülésért, mindent odaadott a klubért, gránátvöröskék testileg és lelkileg. Minden egyes meccsen és edzésen ő volt az első, aki segített, tulajdonképpen egy tipikus példája a Barcelona futballistájának, ilyennek kell lennie egy Barça-játékosnak.”