Sampaoli: „Egy pillanatig sem tudtuk irányítani a meccset”

Vasárnap este a Barcelona 3-0 arányú győzelmet aratott a Sevilla ellen a Camp Nouban. A mérkőzés után a vendégek argentin edzője, Jorge Sampaoli értékelte a látottakat.

A vendégek mestere szerint csapata egy pillanatig sem tudott irányítani a mérkőzésen. Sem az előzetesen kidolgozott taktika, sem a változtatások a meccs közben nem hoztak eredményt.

Mi hiányzott?

„Nem tudtuk megtartani a labdát. Tartottuk velük a lépést az első félidőben, de a másodikban változtatnunk kellett, viszont így sem tudtuk elkerülni, ami történt. Ha ilyen sokat kell futnod az ellenfél után, a lábaidból kimegy az erő, és aztán ennek meg is iszod a levét. Ez történt velünk a második félidőben.”

Barcelona-Sevilla 3-0 | Videó

A cserék

„Frissíteni akartunk elöl, mert En-Nesyri túl messze volt az ellenfél kapujától, és azt akartuk, hogy többet legyen nálunk a labda. De balszerencsénkre a Barcelona egyre többször találta meg az üres területeket, és az első félidővel ellentétben ebből előnyt is tudtak kovácsolni. Rakiticet azért toltam feljebb, hogy behozhassak még egy középpályást Gueye és Jordan elé, hogy fölényt alakíthassunk ki középen, a két szélső pedig szélességet tudjon adni a játékunknak, mert az első félidőben ez hiányzott ahhoz, hogy többet tudjunk előre menni.”

Acuña sérülése és Bryan Gil szerepe

„Azt hiszem, Acuñának a combközelítő izma sérült meg. Gil minőséget hoz a szélsőjátékunkba, nagyon jó egy-az-egyben, és bár csak most csatlakozott, reméljük, a jövőben vele együtt más arcát mutatja majd ez a csapat.”