Busquets: „A cél változatlan, meg akarjuk nyerni a bajnokságot”

A Barcelona egy gólnélküli döntetlent ért el a Girona ellen a La Liga 28. fordulójában. Ezzel már 13 pont a különbség közte és a második helyezett Real Madrid között. A mérkőzést követően Sergio Busquets nyilatkozott a pálya széléről, aki elmondta, hogy a csapat célja továbbra is ugyanaz: a LaLiga megnyerése. Véleménye szerint az első félidő volt a nehezebb, mert ekkor kevesebbet volt náluk a labda. Kérdezték még arról is, hogy a mérkőzés utolsó szakaszában kiengedtek-e és, hogy a csatárok miért voltak ilyen enerváltak. Véleménye szerint csapatszinten kell javulniuk, és akkor egyéni szinten is lesz előrelépés.

A mérkőzésről

„Különösen az első félidő volt nehéz, amikor többet birtokolták a labdát. Sok játékossal védekeztek, ennek ellenére voltak tiszta helyzeteink. Ahogyan telt az idő, egyre magabiztosabbak lettek hátul, nálunk pedig problémák voltak az utolsó passzokkal, nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket.”

A LaLiga

„A cél változatlan, meg akarjuk nyerni a bajnokságot, és minél hamarabb. Jelenleg tizenhárom pont az előnyünk, a cél ugyanaz.”

Ansu Fati

„Ma mindannyiunkból hiányzott a tűz, hogy több helyzetet alakítsunk ki, hiányzott az utolsó passz. Ennek ellenére a csapat versenyben volt.”

Lewandowski – a lengyel csak 4 gólt szerzett a világbajnokságot követő mérkőzéseken

„Csapatszinten kell fejlődnünk, és akkor egyéni szinten is jobbak leszünk. Mindannyian egy hajóban evezünk és közös a cél. Ennek az egy pontnak is örülnünk kell, és már a jövő hétre kell koncentrálnunk, mert egy nagyon kemény mérkőzés vár majd minket a Getafe ellen.”