Míchel: „A csapatnak volt személyisége, büszke vagyok a játékosaimra”

Miguel Ángel Sánchez Muñoz, Míchel értékelte a hétfő esti, Barcelona-Girona mérkőzésen elért 0-0-t, amelyet 28. fordulóban játszottak a LaLigában. A tréner elmondása szerint meghívja a játékosait egy körre, mert annyira hálás a csapatnak. Remekül sikerült zárnia védelemnek, de nem a döntetlenre játszottak, voltak helyzeteik is, azonban ezek kimaradtak.

 

Mérkőzés

„A meccsértékelésem nagyon pozitív. Sok mindent jól csináltak a fiúk labdával és anélkül is. Amikor megszereztük a lasztit, tudtuk hogyan kell támadásba átlendülni, volt három gólszerzési lehetőségünk is. A csapatnak volt karaktere, jól védekeztünk, jól zártuk a tereket, 18-szor lőtt kapura a Barelona, de csak három találta el azt.”

Nulla-nulla

„Nem azért jöttünk, hogy csak védekezzünk. Csapatként remekül működtünk, a játékosok nagyszerűen futballoztak.”

Oriol Romeu

„Olyan játékot produkált, mint Busquets szokott. Szerencsések vagyunk, hogy hozzánk igazolt.”

Értékelés

„Amikor megszereztük a labdát, passzsávokat nyitottunk meg. A csapatnak volt egyénisége, nagyon jól védtük a területeket. Itt is és a Bernabéuban is megmutattuk, hogy versenyképesek vagyunk, a szurkolóink büszkék lehetnek ránk.”

Barça

„Nagyon sok potenciál van bennük, ellenük folyamatos figyelem szükséges, de nekünk is voltak lehetőségeink.”

Stílus

„Mondtam a srácoknak, hogy lehetetlen csak védekezéssel kihúzni a mérkőzést. Meg kell próbálni labdát szerezni és támadni is. Büszke vagyok rájuk, meghívom a játékosaimat egy körre. Nagyon kevés csapat van, amely így képes felvenni a versenyt ellenük, volt személyiségünk.”

Taty Castellanos kihagyott lehetősége

„Ő egy olyan játékos, aki sokat ad nekünk, de most sírt az öltözőben. Jobban fáj a csatároknak, ha kihagyják a lehetőségeiket. Úgy gondolja, hogy Cigankovval összejátszhatott volna, és mehettek volna kettő az egy ellen, de nagyon sokat adott nekünk a szezon során, és a jövőben is fog, mert kiváló játékerőt képvisel.”

Busquets pólója

„Ő egy olyan játékos, aki a legtöbbet teszi másokért, és ez egy edző számára nagy érték. Mondtam neki, hogy régóta szeretném a mezét, nagyra értékelem a játékát, és hatalmas értéket képvisel nem csak itt Barcelonában, de a spanyol válogatottban is.”