„Presi, nem is vagyunk olyan rosszak”

A Barcelona a bajnoki cím megnyerését a Real Sociedad elleni vereség ellenére is érzelmesen ünnepelte. Különösen Sergio Busquets beszédei miatt, aki a végén együtt énekelt a szurkolókkal, és megemlítette azokat a játékosokat, akik a csapattal kezdték a bajnokságot, de valamilyen oknál fogva elhagyták a csapatot, róluk a kapitány megemlékezett. Kezdve Gerard Piquével, majd Memphis Depay és Bellerín következett.

A másik nagy főszereplő Xavi volt, aki beszédében az elnök felé kacsintott, mondván: „Presi, nem is vagyunk olyan rosszak”, majd a szurkolókhoz, hogy megköszönje az állandó támogatást (vasárnap ismét zsúfolásig megtelt a Camp Nou 88 049 nézővel). Xavi megköszönte a szurkolóknak, hogy az egész szezonban és ezen az estén is jelen voltak a Camp Nouban. Az edző kifejtette: „A Gamper-kupa után a szezon elején azt kértem a drukkerektől, hogy legyenek egységesek, de a mai nap és a kupaátadásnál történtek után libabőrös lettem.”

A „Bajnokok, bajnokok!” skandálására kezdődött a buli, amikor a csapatkapitány Sergio Busquets a páholyba lépett, hogy átvegye a LaLiga-kupát Luis Rubialestől, a RFEF elnökétől.

Amikor Busquets lement a pályára, a serleggel a kezében, másodszor is kitört az öröm, a stadiont elárasztotta a konfetti, miközben a csapat többi tagja arra várt, hogy a kapitány jelenlétében elkészüljön az a fénykép, amely a sportoldalak címlapjain fog szerepelni.

A játékosok a stáb és a klub egyéb alkalmazottai tiszteletkört tettek a pálya körül, a trófeával középen. Robert Lewandowski különösen motivált volt, aki az első bajnoki címét nyerte meg egy másik országban, míg Busquets és Jordi Alba láthatóan meghatódva sétált körbe a pályán. A fején gránátvörös-kék színeket viselő Raphinha is a legaktívabbak között volt. Meglepetés volt az idén télen szerződtetett Julián Araújo jelenléte rózsaszín hajjal, aki ebben a szezonban nem játszhatott, mivel későn regisztrálták. Az ünneplés végén pedig Xavi Hernández is a magasba került, nem csak a trófea.

A képre kattintva elérhető az ünneplés videón

***