Xavi: „Ez a generáció a végsőkig küzd”

A Barcelona kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re legyőzte hazai pályán a Celta Vigót. Xavi együttese a hajrában háromszor is betalált, kétszer Robert Lewandowski, míg egyszer João Cancelo volt eredményes. A mérkőzést követően az edzőként 50. győzelmét ünneplő Xavi beszélt Frenkie de Jong sérüléséről, a félidei változtatásokról és egyes játékosok felemás teljesítményéről. a mardidi városi rangadóról, valamint a győztes DNS-ről és a hit erejéről. Elmondta, hogy jó a hangulat és örülnek, hogy listavezetőként hajthatják álomra a fejüket.

Félidőbeli változtatások

„Nem játszottunk jó meccset, de belenyúltunk és kockázatot vállaltunk. Megmutattuk a karakterünket, máskor elvesztettük volna ezt a találkozót. Egyre több kockázatot vállaltunk, muszáj volt. A végén már csak két középső védővel játszottunk, a többiek támadtak. Veszélyes volt, de végül jól jöttünk ki belőle. Fontos, hogy apránként változtassunk a mentalitásunkon. Nyertünk, de a hibákat elemeznünk kell. Ez a generáció a végsőkig küzd. Nem lehet mindig kiválóan és szépen játszani.”

Cancelo felemás teljesítménye

„Nem számít, ha nem megy jól, mert a hibákból tanulunk. Amíg a játékvezető le nem fújja a meccset, a csapat nem adhatja fel. Cancelo sem a legjobb meccsét játszotta, de volt hite. Jó játék nélkül is nyerhetsz létfontosságú meccset.”

Xavi az 50. győzelmét szerezte edzőként

„Nem fogok ünnepelni, mert kedden meccsünk lesz. Egy felemás meccset húztunk be, viszont fantasztikus érzés győzelemmel korrigálni a problémákat.”

Remek játék a Celtától

„Nagyon jól zártak, nehéz dolgunk volt. Rafa Benítez joggal érzi úgy. hogy többet érdemeltek volna. Amikor csökkentjük az intenzitást, akkor egy másik csapat vagyunk. Ez egy ébresztő számunkra, mert annak ellenére, hogy nyertünk, sok hibát is vétettünk.”

Frenkie De Jong sérülése

„Nem tudom mennyire komoly a sérülése. Kellemetlen érzésre panaszkodott, és nem tudta folytatni. Mivel Frenkie egy fizikailag erős srác, ezért ha azt kérte, hogy cseréljük le, akkor biztos okkal tette.”

Lewandowski

„Folyamatosan beszélünk a játékosokkal, hogy felmérjük milyen állapotban vannak és mennyire fáradtak. A meccs előtti nap megkérdeztem őt is, és vállalta a játékot. Nagyon magabiztos, ezt bizonyítja, hogy két nagyon fontos góllal járult hozzá a győzelemhez.”

Nyerő DNS, győztes karakter

„Remélhetőleg ez a három pont jót fog tenni a csapatnak. Jelenleg a bajnoki tabella csúcsán állunk, ami fantasztikus. Változtatnunk kell pár dolgon, de ezt jobb szájízzel tehetjük egy ilyen fordítás után. Jó érzés így nyerni, de a Betis vagy az Antwerpen elleni győzelemnek is ugyanúgy örültem. Jó, hogy ezeket a meccseket visszahozzunk, de nem ezen az úton akarunk járni.”

Raphina és Lamine Yamal szerepe

„Az elképzelés az volt, hogy Raphinha és a Yamal helyet cserélhet, és így helyet teremvte lehetőségeket tudunk kialakítani. Nem ez volt Yamal legjobb meccse, de az ő jelenléte tette lehetővé Raphinha számára, hogy kiossza a gól előtti kulcspasszt.”

A Madridi városi rangadó

„Figyelni fogok a derbire, ha tehetem, meg is nézem. Létfontosságú győzelmet arattunk, a vereségünk hatással lett volna a bajnoki versenyfutásra . Jó érzés listavezetőként álomra hajtani a fejünket.”

Gavi, a mindenes

„Gavi mindenhol tud játszani, főleg a középpályát tekintve. Ha valakit meg kéne neveznem, hogy ki volt a fordítás kulcsa, akkor az Gavi, de az egész csapat kitett magáért. A 80. percben még 0-2 volt az eredmény, ami igazi mélyütés és ebből általában a Barça nem szokott visszajönni. Hittel és bátorsággal nyertük meg ezt a mérkőzést.