Xavi: „Megérdemeltük volna a győzelmet”

Xavi Hernández, az FC Barcelona edzője a Granada elleni idegenbeli találkozó után értékelte a mérkőzést. A Barça edzője szerint magukat kárhoztathatják azért, hogy 30 másodperc után helyezkedési hibából gólt kaptak.  Az eredménnyel nem elégedett, de a 0-2 utáni játékkal azonban igen. Jól játszottak, megérdemelték volna a győzelmet, szerinte igazságtalanul vették el a harmadik góljukat. A La Liga 9. játéknapja után a Barcelona a harmadik helyen áll a tabellán három ponttal lemaradva a Real Madrid mögött.

 

Mérkőzés

„Domináltunk a mérkőzés alatt, lehetőségeket teremtettünk, többet érdemeltünk volna, de a hibánkból már 30 másodperc után vesztésre álltunk. Aztán jött a második találat, és futottunk az eredmény után, a végén megérdemeltük volna a győzelmet”.

Taktika

„Megpróbáltunk háromfős vonalakban felállni. A második gól előtt megverték a középső védőnket, ez megtörténhet, de amit az első gól előtt láttunk, az nem történhet meg. Aztán a csapat elkezdett jól játszani, generáltuk a helyzeteket, szóval a futballt tekintve jól állunk, de kontrákból sebezhetőek voltunk, és kár a gólért, amit a végén érvénytelenítettek”.

Kapott első gól

„A helyezkedésben volt a hiba, mi akartunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, de mi kaptuk az első gólt. Ez hatással volt ránk, de utána a csapat jól összeszedte magát. Játékban jó meccs volt, de az eredményt tekintve nem”.

Bryan Zaragoza

„Nem lepődtem meg a játékán. Elemeztük őt is, tudtuk, hogy szélvészgyors, számítottuk rá”.

Lamine Yamal

„A gólok önbizalmat adnak a játékosnak, nekem is, amikor 16 vagy 17 éves voltam. Örülök a történelmi góljának (legfiatalabb gólszerző a La Ligában – a szerk.), sokat segít nekünk. Fontos gólt lőtt ma”.

Meg nem adott gól

„A VAR azt mondta, hogy Ferran hozzáért a labdához. Ez nem így van. Ő nem avatkozott bele, és nem zavart senkit. Megint ellenünk ítéltek. Pontok sorsa dől így el”.

Koundé

„Úgy tűnik, jól van, és Lamine is”.

Már három döntetlen

„Ezeket a pontokat útközben veszítjük el, kár értük. Egy-egy hiba nagyon fáj nekünk. 0-2-től kezdve jók voltunk, nehéz visszajönni ilyen állásból, de nekünk sikerült”.

Válogatott mérkőzések miatti szünet

„A naptár ilyen, el kell fogadnom. Remélem, hogy a játékosokat épségben visszakapjuk. Ez egy nagyon hosszú szünet, folytatni kell a munkát, nyugalomra és higgadtságra van szükségünk. Az egy pont nem elég, de jó úton vagyunk. Láttunk egy jó Barçát”.

Értékelés

„Ma jól futballoztunk, megérdemeltük volna a győzelmet, az elejétől a végéig domináltunk. Az első gól a mi hibánk volt, azonban nem csak az eredményt kell figyelni. A múltkor Portóban azt mondták, hogy nem játszottunk jól, bár nyertünk, ma a játék rendben volt, de csak döntetlent értünk el”.

Gündogan

„Elégedettek vagyunk vele, ahogy Oriol Romeuval is. Vannak alternatívák, mindketten jók voltak ma”.