Lamine: „A végsőkig próbálkoztunk, ez egy elszalasztott lehetőség”

A meccs legjobbja értékelt a pálya széléről

Az FC Barcelona ismét hibázott, és ezzel elszalasztotta az arany lehetőséget, hogy közelítsen a második Gironához és ellépjen a negyedik Atlético Madridtól. Lamine Yamal nagyszerű játéka nem volt elég a katalánoknak ahhoz, hogy legyőzzék a Granada csapatát, amely hátrányból fordított az Estadi Olímpic Lluís Companysban, és meghosszabbította a Barça elleni ötmeccses veretlenségi sorozatát.

A 16 esztendős játékos, akit a mezőny legjobbjának is megválasztottak, a meccs után a Movistar+ mikrofonjai előtt beszélt, ahol nem tudta leplezni csalódottságát, amiért nem sikerült csapatának megszereznie a győzelmet a LaLiga utolsó előtti helyezettje ellen: „A végsőkig próbálkoztunk. Ez egy elszalasztott lehetőség, de tovább kell dolgoznunk.”

A játékos a mérkőzés utáni interjút arra is kihasználta, hogy megköszönje Xavi Hernándeznek a bizalmat, amit tőle kap. Azt a bizalmat, amit több mint megérdemelt, hiszen újabb egy hét után ismét ő volt a Barça legjobb játékosa: „Próbálom meghálálni a bizalmat, amit az edzőtől kapok. Nagyon hálás vagyok neki, de most már csak a döntetlenre és az elszalasztott lehetőségre gondolok, nem pedig magamra.”

A gránátvörös-kékek ismét sok gólt kaptak, és a háromból kettőt kevesebb mint hat perc alatt. Ez megviseli a csapatot, amit még Lamine is elismert: „Az egész szezonban így megy ez a bajnokságban. Ezen sürgősen változtatnunk kell, mert végső soron emiatt veszítünk pontokat.”

Annak ellenére, hogy a döntetlen miatt a Barça 14 mérkőzéssel a vége előtt 10 pontra van a listavezető Real Madrid mögött, a saját nevelésű játékos nem dobja be a törölközőt, és bízik abban, hogy a tabellán náluk előrébb lévő csapatok pontokat veszítenek, hogy így legyen esélyük faragni a hátrányukból: „Még vannak meccsek hátra, és a nálunk előrébb lévő csapatok pontokat veszíthetnek. Továbbra is próbálkozunk, aztán meglátjuk, milyen lehetőségeink lesznek.”

A félidőre 1-1-es állással mentek a csapatok. A szélső elmondta, hogy Xavi a félidőben mit kért tőlük: „Azt mondta, hogy tegyünk bele nagyobb intenzitást a játékunkba, mert az egyenlítésük előtt voltak lehetőségeink a második gól megszerzésére.”

Végül a játékost választották a mérkőzés legjobbjának, ami Lamine számára jelentéktelen díj, tekintve a kihagyott lehetőséget. Ennek ellenére háláját fejezte ki azért, mert neki ítélték oda ezt az elismerést: „Nagyon hálás vagyok ezért. Ez olyasmi, aminek örül az ember, de szomorú vagyok a vereség miatt.”

***