Xavi: „Gólokat ajándékozunk az ellenfeleinknek, elől pedig helyzeteket hagyunk ki”

"Hogy őszinte legyek, szerintem a védelmi hibáink végeznek velünk" - mondta

Xavi Hernández értékelte a vasárnapi, Granada elleni mérkőzést. Az edző sajnálkozott az újabb mérkőzésen elkövetett súlyos védelmi hibák miatt, emellett elismerte, hogy a döntetlen után szinte lehetetlen helyzetbe kerültek a spanyol bajnokság megnyerésének szempontjából.

A mai meccs

„Elvesztettünk két pontot és egy jó lehetőséget, hogy visszatérjünk a versenybe. A Granada intelligensen játszott, nagyon megszorongattak minket, megnyerték a párharcokat. Gratulálok a Granadának és Medinának a hozzáállásukhoz. Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, és ha megszereztük volna a második gólunkat, akkor megváltozott volna a játék képe. Olyan hibákat követtünk el, amiket nem engedhetünk meg magunknak, gólokat ajándékoztunk hátul az ellenfelünknek. Ennek a rendszeressége nagyon megvisel minket ebben a szezonban.”

10 ponttal a listavezető Real Madrid mögött

„Nehéz erről beszélni, még inkább a két elveszített pont után. A különbség nagy, de nem lehetetlen a helyzetünk. Nem fogjuk bedobni a törölközőt. Gólokat ajándékozunk az ellenfeleinknek, elől pedig helyzeteket hagyunk ki. A csapatban volt hit, bátorság, vágy… de ez nem elég. Kár érte, mert ez egy jó lehetőség volt arra, hogy versenyben maradjunk, de ez egyre nehezebb.”

Lehetőségük volt a második gól megszerzésére

„Voltak pillanatok, amikor 2-0-ra alakíthattuk volna az állást, különösen egy nagyon tiszta lehetőségnél. A Granada nagyon jó munkát végzett. Ma nem volt nagy tempó a játékunkban támadásban. Ez egy negatív dolog, de a csapat erőfeszítését és vágyát nem lehet megkérdőjelezni. Védekezésben még mindig sok hibát vétünk.”

A mérkőzés képe

„Szerintem csak akkor vesszük fel a megfelelő ritmust, amikor a helyzet már kedvezőtlen számunkra. Az első perctől kezdve ott kell lennünk a pályán fejben. Játék szempontjából nem volt könnyű a mai nap. Ez a találkozó csak a párharcokról szólt, és ez megnehezítette a dolgunkat. Nehéz felvenni a ritmust, ha csak a kedvezőtlen helyzetekben próbáljuk ezt megtenni. A védelmi hiba a második góluknál óriási volt. Egy kommunikációs hiba, aminek gól lett a vége. Három gólt lőttél, de hármat kaptál. Sokat kell javulnunk védekezésben. Egész héten a védekezésen dolgoztunk… minimalizálnunk kell ezeket a hibákat, mert a helyzetünk még ennél is nehezebbé válik.”

Célok

„Nem dobjuk be a törölközőt, bár az érzéseink nem túl jók. Az egész szezonban sorozatos védelmi hibák figyelhetőek meg nálunk. Sok gólt kaptunk a védelmi hibáink miatt. A védelmi hibák tönkretesznek minket.”

Mi okozhatja ezt?

„Formahanyatlás, játékosok elvesztése… a durva védelmi hibáink miatt vagyunk ennyire lemaradva Real Madriddal és a Gironával szemben”.

Elszalasztott lehetőség

„Ez a sport. Hogy őszinte legyek, szerintem a védelmi hibáink végeznek velünk. A második góljuk ezt jól tükrözi.”

Montjuïc

„Lehet, hogy kevesebb hatás ér minket itt. Nem ugyanolyan érzés a Camp Nouban játszani, mint itt… de nem hiszem, hogy ez a fő ok a jelenlegi helyzetünk miatt.”

Araújo végig a padon maradt

„Jól van, nincsenek kellemetlenségei, de pihentettük őt. Cubarsí nagyon jó volt és Iñigo is… ez egy olyan nap volt, amikor passzokat kellett szűrni…”

Egy kihasználatlan lehetőség

„A mai nap egy visszalépés. Olyan hibákat mutatunk be védekezésben, amelyeket nem lehet megmagyarázni”.

Öltöző

„Mindannyian dühösek vagyunk az elszalasztott lehetőség miatt. Az öltöző is dühös.”

Laporta

„Ez egy nagy csalódás. Ez egy hazai meccs volt, amit meg kellett volna nyernünk ahhoz, hogy versenyben maradjunk. Mindannyian egyformán érzünk. Nincsenek véleménykülönbségek.”

***