García Pimienta: „Lamine és Cubarsí? Úgy játszanak, mintha már tíz szezon óta az első csapatnál lennének”

A Las Palmas edzője pozitívan nyilatkozott játékosai teljesítményéről: "Végig meccsben voltunk, és majdnem szereztünk egy pontot"

A Las Palmas vezetőedzője, García Pimienta a Barcelonától elszenvedett szombati vereséget követően elmondta, hogy az a tény, hogy a huszadik perctől kénytelenek voltak emberhátrányban játszani Valles kiállítása miatt, alapjában véve megváltoztatta a mérkőzést, ugyanakkor büszke volt a játékosaira, mert még így is meccsben tudtak maradni és a végén még megvolt a lehetőségük Moleiro lövésénél arra is, hogy pontot szerezzenek.

A korai kiállítás sok mindent megváltoztatott

„Egészen más szándékaink voltak. Amennyiben a huszadik perctől kezdve egy játékossal kevesebb marad a csapatodban, a játéktervnek meg kell változnia. Meg kellett szenvednünk, a csapat nagyon jól teljesített, egységesebbek lettünk hátul ezután, és megakadályoztuk, hogy egy olyan csapat, mint a Barça sok lehetőséget alakítson ki. Volt nekik egy, amit kihasználtak, mi pedig vártunk arra, hogy előttünk is helyzetek adódjanak. Emlékszem Coco és Alberto Moleiro lövéseire. Végig meccsben voltunk, és majdnem pontot szereztünk.”

A vitatott esetek értékelése

„A kiállítás elég egyértelműnek tűnik számomra. Későn érkezett a kapusunk és elgázolta Raphinhát. A játékvezető tisztán látta ezt, nincs mit mondanom. A les miatt érvénytelenített gól számomra igazságos döntésnek tűnik, mert Raphinha előrébb volt, de nem láttam az esetet megismételve.”

Lamine és Cubarsí

„Ha a Barça első csapatában játszanak, akkor az tényleg azért van, mert megérdemlik, és még inkább, ha képesek ezen a szinten játszani, és még inkább, ha a válogatottban is játszanak. Lamine 90 percet kapott a minap Brazília ellen és Cubarsí is bemutatkozott, ők ketten úgy játszanak, mintha már tíz szezon óta az első csapatnál lennének. Nagyon hasonlít ez ahhoz, amit mi csinálunk a Las Palmasnál a saját nevelésű játékosainkkal.”

Egy másik csapat élén tért vissza Barcelonába

„Jól éreztem magam, sok szezont töltöttem ott, de szerettük volna megmutatni, hogy képesek vagyunk felvenni velük a versenyt, mint az első mérkőzésen, és ismét közel álltunk ahhoz, hogy valami pozitív dolgot érjünk el. A Barça ma sem volt sokkal jobb, mert mi nagyon jól teljesítettünk.”

Csak a rövid távú jövőre koncentrál

„Huszonnyolc éve vagyok itt, játékosként, edzőként és emberként is sokat fejlődtem ebben az időszakban, de jelenleg az U.D. Las Palmasnál vagyok, három csodálatos évet töltöttem egy olyan klubnál, amely mindent megadott nekem. Sikerült kiharcolni a feljutást, és nyolc meccsel a vége előtt tizenkét pontra vagyunk a kiesést jelentő helyektől. Most csak arra koncentrálok, hogy a csapat a legjobbját nyújtsa a még hátralévő nyolc mérkőzésen.”

Tiszteletben tartja Xavi döntését

„Jó a kapcsolatom Xavival. Már régóta szeretett volna a Barcelona edzője lenni, és ha ezt a döntést meghozta, akkor azt biztosan nagyon jól átgondolta, és azért tette, mert megvannak rá az okai. Ő a felelős a döntéséért, és ezt tiszteletben kell tartanunk.”

Valles állapota a kiállítás után

„Láttam őt az első félidő vége előtt. Már az öltözőbe vezető úton átöltözött, ilyenkor nem csak az a tudat van benned, hogy kiállítanak és kihagyod a meccset, hanem az is, hogy a csapatod miattad fogyatkozott meg. Ha a 25. perctől kezdve eggyel kevesebb játékossal állsz ki egy olyan nagyszerű csapat ellen, mint a Barça, akkor egy kicsit felelősnek érzed magad ezért, de nem fogjuk elfelejteni emiatt, hogy milyen nagyszerű szezonja van Álvarónak.”

***