Xavi: „Két szóval jellemezném az estét: maximális igazságtalanság”

"Jobbak voltunk, mint a Madrid" - mondta a csapatára büszke edző, aki ismét nem volt egyértelmű a jövőjét illetően: "Nem ez a megfelelő idő arra, hogy erről beszéljünk".

Xavi Hernández, a Barcelona edzője egyértelművé tette nemtetszését Soto Grado játékvezető bíráskodásával kapcsolatban a Real Madrid elleni 3-2-es vereség után: „Azt mondtam a meccs előtt, hogy remélem, hogy a bíró észrevétlen marad, és jól ítéli meg a dolgokat, de egyik sem történt meg ezek közül, ez szégyen” – mondta.

Úgy érzed, hogy a sebezhető védelem miatt veszítettétek el a meccset?

„Ellentmondásos érzéseim vannak a meccsel kapcsolatban. Büszkének kell lennünk arra, ahogyan játszottunk, különösen a második félidőben. Jól irányítottuk a mérkőzést, jó munkát végeztünk, és megérdemeltük volna a három pontot, amit olyan szituációk vettek el tőlünk, amelyeket nem mi irányítunk. Emellett azért kaptunk ki, mert nem állítottuk meg az utolsó ellentámadásukat, pedig erre lett volna lehetőségünk… Többet érdemeltünk volna. Jók voltunk, lehetőségeket alakítottunk ki… Ez az első félidő jellemezte az egész szezont és a LaLigát is.”

Mi nyomaszt téged jobban, a bírói döntések vagy a védelmi hibák?

„Mindenki látott mindent. A képek ott vannak. Csak elemezni tudom a meccset, és mi jobbak voltunk, mint a Madrid. Apró részletekben vesztettünk, de ez része annak a fejlődési folyamatnak, amiben vagyunk. Megérdemeltük volna a győzelmet.”

Minek tudod be azt, hogy a csapat ismét elveszítette a stabilitását hátul?

„Ez két egyszeri helyzet volt. A büntetőjüket leszámítva nagyon kevés lehetőséget alakítottak ki ellenünk. A második gól egy védelmi hiba volt, a harmadik pedig egy kontratámadás, amit nem tudtunk megállítani.”

Ter Stegen szerint szégyen, hogy nincs gólvonaltechnológia a Ligában

„Teljesen egyetértek vele. Kár érte. Azt hiszem, tegnap megkérdeztek a játékvezetővel kapcsolatban, és azt mondtam, hogy bárcsak észrevétlen maradna, és jól csinálná a dolgokat, hát egyik sem sikerült neki… Milyen kár. Ha a világ legjobb bajnoksága akarunk lenni, akkor előre kell lépnünk, és be kell vezetnünk ezt a technológiát.”

Mi jár most a fejedben?

„Folyamatosan küzdenünk kell a második helyért, és tovább kell mennünk. Ellentmondásos érzések kavarognak bennem: egyrészt büszke vagyok a csapatra, mert a normális dolog a győzelem lett volna a játékunk alapján, de voltak olyan dolgok, valamint a játékvezetőnek olyan cselekedetei, amelyeket nem tudunk irányítani. Jobbak voltunk a Madridnál, megérdemeltük volna a három pontot. El kell mondanunk a szurkolóinknak, hogy megérdemeltük volna a három pontot, mert jól játszottunk, és hogy ezt kedvezőtlen körülmények között vették el tőlünk.”

Újra átgondolod a jövődet?

„Ez nem a megfelelő pillanat arra, hogy erről beszéljünk. A következő mérkőzésre kell gondolnunk. Még hat meccs van hátra a bajnokságból, és sok minden történhet.”

Lamine volt a legveszélyesebb játékosa a csapatnak támadásban, te hogyan élted ezt meg?

„Amikor egy az egyben van, nehéz megállítani, sokat ad a csapatnak.”

Azzal a gondolattal távozik innen, hogy ez volt az utolsó Clásicója?

„Még hat meccs van hátra. Van még dolgunk, és szeretnénk ott lenni a Szuperkupában.”

Gondolod, hogy a Madrid így már bajnok lesz?

„Gratulálok nekik. Csak egy meccset veszítettek el ebben a szezonban, és ez egy rendkívüli teljesítmény, de én két szóval jellemezném az estét: maximális igazságtalanság.”

***