Lewandowski: „Ha gólokat szerzünk, mindenkinek könnyebb dolga van”

A meccs embere nyilatkozott a pálya széléről a Valencia elleni siker után

Ez volt Robert Lewandowski nagy estéje. A lengyel támadó, aki a Bild című német lapnak adott legutóbbi nyilatkozataiban biztosított arról, hogy a következő szezonban is az FC Barcelonánál akar maradni, hétfő este három góllal igazolta magát a Valencia ellen. Három góllal, amelyekkel Xavi Hernández csapata 1-2-es hátrányból fordított, és végül 4-2-re nyert. Lewandowski a mesterhármasával már 23 gólnál jár ebben a szezonban (16-ot a La Ligában jegyzett).

A Barcelona „9-ese” kulcsszerepet játszott a Valencia elleni győzelemben, és ezt egyik specialitásával, a kapu előtti hatékonyságával bizonyította. A gólszerzői képességei ellenére Lewandowski a mérkőzés végén elismerte, hogy „nem könnyű három gólt lőni egy meccsen….. de maradjunk annál, ami a legfontosabb, hogy tudtunk gólokat lőni, mert sok lehetőséget alakítottunk ki” – mondta, hozzátéve, hogy „ha gólokat szerzünk, mindenkinek könnyebb dolga van.”

A lengyel csatár elismerte, hogy a második félidőben végig tudták, hogy emberelőnyben játszva végül jönni fognak majd a lehetőségek, ami meg is történt: „Tudtuk, hogy a második félidőben nagyobb tempóban kell játszanunk, és hogy többször kell üres területeket keresnünk a csapatrészek között…. Ez sikerült is, és négy gólt szerezve elvittük a három pontot. Jól haladunk, és most már a következő meccsre, a Girona elleni találkozóra gondolhatunk.”

Lewandowski, aki az előző szezonban a La Liga gólkirálya volt, nem zárja ki, hogy ismét elnyeri ezt az egyéni elismerést: „A La Ligában 16 gólt szereztem, és a maximum, amit a többiek eddig elértek, az 19 gól. Úgy gondolom, ha sok lehetőséget dolgozunk ki, akkor nekem is könnyebb lesz gólt szereznem. Ha jól játszunk támadásban, akkor nekem is könnyebb, de mindenki egy közös célért dolgozik, és ebből mindenki profitál.”

A Bayern München korábbi játékosának 2026 júniusáig szóló szerződése van az FC Barcelonával, és reméli, hogy teljesíteni tudja azt. Jól kijön a csapattársaival, fizikailag remek formában van, és meg van győződve arról, hogy még mindig sokat tud adni a csapatnak, ahogy azt most is mutatja, amikor a dolgok a kedvére alakulnak.

***