Xavi: „Laportának és Decónak nem tetszett az üzenetem? Személy szerint nekem nem mondtak semmit”

"Elmondtam, amit reálisnak tartok, hogy minden meg fogunk tenni azért, hogy versenyben legyünk, de a helyzet nehéz. Ez nem változtat a valóságon" - mondta

A Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández az Almería elleni győzelmet követően elmondta, hogy irányába sem Laporta, sem pedig Deco nem fejezte ki nemtetszését a szerdai kijelentésével kapcsolatban, miszerint: ” a Culéknak meg kell értenie, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk, különösen gazdasági szinten. A gazdasági helyzetnek semmi köze ahhoz, ami 25 évvel ezelőtt volt, amikor egy edző megérkezett és azt mondta: „Ezt és ezt akarom.” A Barcelona szimpatizánsainak ezt meg kell értenie, mi pedig alkalmazkodni fogunk ehhez. Ez nem azt jelenti, hogy nem próbáljuk felvenni a versenyt, de ez a valóság.” Olyan hírek is napvilágot láttak, amely azt feltételezték, hogy emiatt nem folytatja a következő szezonban. Meglátjuk, hogy ez ismét csak a katalán média találmánya-e.

A mérkőzés kezdete előtt és után nagy volt a zaj a médiában, mert Laporta és Deco nem utazott el Almeriába, és kiszivárgott, hogy a klubnak nem tetszett a szerdai üzeneted, amiben a klub nehéz gazdasági helyzetéről beszéltél. Mondott neked valamit erről a klub?

„Személy szerint nekem nem mondtak semmit. A sportigazgató-helyettessel utaztunk, és elmondtam, amit reálisnak tartok, hogy minden meg fogunk tenni azért, hogy versenyben legyünk, de a helyzet nehéz. Ez nem változtat a valóságon.”

Ugyanazt érzed, amit három hete? Biztosan maradsz?

„Nagyon izgatott vagyok. Decóval együtt készülünk a következő szezonra. Továbbra is megtiszteltetés számomra, hogy a világ legjobb klubjánál, azaz a Barçánál dolgozhatok. Csak annyit mondtam, hogy a gazdasági helyzet nem a legjobb, de dolgozunk. Megértem a felzúdulást és azt, hogy mindig van zaj a médiában, de én nyugodt vagyok, és ezt közvetítem Decónak és az elnöknek is.”

Érdemes folyatnod a következő szezonban, úgy érzed támogatnak?

„A stáb izgatott és lelkes. Kiemeltük a játékosoknak a második hely fontosságát; én pedig versenyezni és harcolni akarok a címekért. Nem tudom, megértem a zajt, de ha engem kérdezel, megvan bennem a vágy és az ambíció.”

Hogy érzed magad a meccs után?

„Ez egy nagyszerű győzelem, ami közelebb visz minket a minimális célhoz, ami a második hely, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Almeriának megvoltak a lehetőségei.”

Mikor jöttél rá, hogy Fermín az első csapatban ragadhat?

„Azt mondták nekünk, hogy a Linaresnél lévő kölcsönjátéka jól sikerült. Két szezonnal ezelőtt egy kisebb meccsen tetszett a játéka, de ebben az előszezonban már késznek láttam. Van energiája, dinamikus, lendületes játékos. Ő egy olyan játékos ráadásul, aki évek óta a klubnál van.”

Nehéz kezelni azt a helyzetet, hogy úgy kell meccseket nyernie a csapatnak, hogy nincs más cél, mint a második hely megszerzése?

„Ez nem könnyű helyzet sem az edzőnek, sem a játékosoknak, de olyan játékosaim vannak, akik elkötelezettek és profik; és jól hozzuk a meccseket.”

Mit ad a csapatnak Pedri, amikor hátrébb játszik?

„Pedri a különbséget jelenti, bárhol is játszik. Amikor hátul megkapja a labdát, akkor úgy érzem, hogy nem veszíthetjük el azt. Nyugalmat hoz a játékba.”

***