Pedri: „Az igazság az, hogy szerettem volna mesterhármast szerezni, de nem sikerült”

"Ez nem egy jó szezon, de meg kellett ezt a lépést tennünk, hogy ott legyünk a Szuperkupában."

Pedri a Rayo Vallecano ellen a Barça meglepetésgólszerzőjeként tűnt fel. A fiatal középpályás a 62. percben a kispadról beszállva három perc alatt két gólt szerzett, és ezzel nyugalmat hozott a csapat játékába, amely a pályára lépése lőtt nem tudott lezárni egy olyan mérkőzést, amely kulcsfontosságú volt a második hely megszerzésének szempontjából, amely spanyol Szuperkupában való indulást jelent. 

Pedri a mérkőzés után a DAZN és a Barça One mikrofonjai előtt fejezte ki elégedettségét, már ami az eredményt illeti: „Nagyon boldog vagyok a második hely megszerzése miatt, ami végül is a célunk volt. Ez nem egy jó szezon, de meg kellett ezt a lépést tennünk, hogy ott legyünk a Szuperkupában.”

A kanári-szigeteki játékos elismerte, hogy az első pályán töltött percei rosszul sikerültek, ugyanis több passzt is elhibázott, de az első gólja, Joao Félix remek megmozdulásai után önbizalmat adtak neki: „Nagyon rosszul szálltam be a játékba. Több olyan labdát is elvesztettem, amit nem kellett volna, de természetesen a két gólom boldoggá tesz, ezután sokkal nagyobb önbizalommal fejezed be a meccset. A hibáinkat viszont javítanunk kell.” a duplájával kapcsolatban pedig így viccelődött: „az igazság az, hogy szerettem volna mesterhármast szerezni, de nem sikerült.”

A középpályás, aki továbbra is keresi az útját az izomsérülések által ismét hátráltatott szezon után, elismerte, hogy egyre jobban érzi magát: „Nagyon jól érzem magam. Nagyon magabiztos vagyok, amikor játszanom kell, úgy gondolom, sokat tettünk azért, hogy ez így legyen, és látjuk ennek az eredményét.”

Végül a Xavi távozásáról szóló pletykákról beszélt, amiről nem vettek tudomást: „Mindenekelőtt erre a meccsre koncentráltunk, mert azt szerettük volna elérni, hogy úgy mehessünk a sevillai meccsre, hogy annak ne legyen tétje. Az igazság az, hogy inkább arra koncentráltunk, ami a pályán történik.”

Fermín is nyilatkozott

Fermín „átadta” a góllövőbotot a kanári-szigeteki játékosnak. Az elmúlt szezonban még harmadosztályban szereplő játékos ismét kezdett, de gólt ezúttal nem tudott szerezni, mert Dimitrievski egy nagyszerű közbelépéssel megakadályozta ezt: „Kár, hogy nem sikerült betalálnom. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével és az eredménnyel. Remélem, a következő szezonban is sok örömet tudunk szerezni a szurkolóknak” – mondta.

***