Quique Sánchez Flores: „Elképesztő, milyen rosszul bánik a Barcelona a legendáival”

"Jó lenne, ha a klubok mindig jól bánnának a legendáikkal, ez összeköti őket a szurkolókkal" - mondta

Quique Sánchez Flores, a Sevilla edzője nem habozott, hogy elmondja véleményét az aktuális dolgokról a vasárnapi, Barcelona elleni összecsapás előtt. Amellett, hogy elmondta véleményét mindarról, ami a klub körül történik, a hétvégi ellenfél kispadján ülő Xavi Hernández kirúgásáról is kérdezték.

Xavi menesztése

„Megölelem őt majd a meccs előtt, nagyon jó kapcsolatban vagyunk egymással. Nem kellene kimondanom, de elképesztő, milyen rosszul bánik a Barcelona a legendáival, ez egy rossz sorozat: Koeman, Messi, most meg Xavi. Jó lenne, ha a klubok mindig jól bánnának a legendáikkal, ez köti őket össze a szurkolókkal.”

A jövője

„Remélem, hogy továbbra is edzősködni fogok. Nem sietek el semmit, de remélem, hogy még néhány évig folytathatom, amíg az energiám tart, mert nagy értéket tulajdonítok ennek. Tudom, hogy milyen gyötrelmeken mentünk keresztül együtt, de a hibákat elraktároztam magamban. Innentől kezdve a szigorítás és a nagy felelősségvállalás időszaka következik a klubot irányító emberek számára, és remélem, hogy jó döntések születnek, a klubnak szüksége lesz rájuk.”

Szurkolói tiltakozások kilátásban

„Nem fogom elítélni a szurkolóinkat. Ez egy nehéz és nyomasztó szezon volt, elsősorban számukra. A legnagyobb tisztelettel tekintek rájuk, bárhogy is döntenek. Ha az első perctől kezdve bulihangulatot akarnak, remek, ha elgondolkodtató légkört szeretnének, tiszteletben tartjuk, ha tiltakozni szeretnének, az is rendben van. A klubok hierarchiája a szurkolókkal kezdődik.”

Búcsúzik a kispadtól

„Szeretném, ha megmaradna az az érzés, ami egész idő alatt megvolt. A Sevilla-szurkolóktól a mindennapi szeretetet viszem magammal, és azt, ahogyan bántak velem. Ez az öt hónap a kölcsönös tiszteletről szólt, megértettük a helyzetet, és arra koncentráltunk, amit tenni kellett. Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen dolgokon mentünk keresztül.”

Az esetleges visszatérés lehetősége

„Nagyon boldogan fejezem be a Sevillánál töltöttem az időmet. Remélem, úgy emlékeznek majd rám, mint egy keményen dolgozó, jó emberre, aki mindent beleadott és félretette az életét erre az időszakra a Sevillánál. Emlékezzenek rám úgy, mint arra az emberre, akinek volt bátorsága jönni egy nagyon nehéz időszakban, amikor sok kétség merült fel azzal kapcsolatban, hogy mi történhet. Nyitva van az ajtó egy esetleges visszatérésre? Mindig. Sajnálom, hogy nem a Sevilla történelmének egy másik pillanatában jöttem.”

Mit üzennél a Sevilla leendő edzőjének?

„Nem érzem kötelességemnek vagy felelősségemnek, hogy megmondjam, mire van szüksége a Sevillának. Minden év más és más. Mindenki tudja, hogyan játssza ki a kártyáit. Az új edzőnek más lapjai lesznek, mint nekem, és ezeket jól kell majd kijátszania.”

Nem fordult meg a fejében a maradás gondolata

„A tapasztalataim alapján nem volt lehetőségem arra, hogy fontolóra vegyem a folytatást. Nem volt olyan helyzet, amelyben a Sevilla jövőbeli edzőjeként tekintettem volna magamra. Sok mindent meg kellett volna változtatni, és én nem láttam magam felelősnek azért, hogy ezt megtegyem, hogy én legyek a felelős ezért a forradalomért. Én abban a szerepkörben láttam magam, amiben eddig voltam, és ez elegendő volt számomra.”

Sergio Ramos

„Szeretném, ha maradna. A Sevilla jövője azoké, akik érzik ezeknek a színeknek a súlyát. Ott van Navas, Sergio, Isaac, Kike, Juanlu, Manu Bueno és más nagyszerű játékosok, akik a csapatnál vannak, de a Sevilla jövője azon is fog múlni, hogy hány olyan játékos érkezik, aki ezt hasonlóan át tudja érezni.”

Ez volt a legkeményebb szakmai kihívásod?

„A legkeményebb, igen. Ez az egyik legkeményebb szezonomként fog bevonulni a történelembe, így ez volt eddig a legnagyobb kihívás számomra. Nagyon nehéz szekeret kellett húznom, ez egy nagyon kemény feladat volt. Én voltam az utolsó edző ebben a folyamatban, sok kis stratégiánk volt arra, hogy ezt végigcsináljuk.”

A közelgő Európa-bajnokság

„Jesús Navas megy, ez nagy öröm, ő Spanyolország egyik legjobb hátvédje, Sergio Ramos pedig egy olyan legenda, akit volt szerencsém edzeni, és aki elképesztően védekezik. Ő is beférne véleményem szerint. A történelem legjobb tíz-öt középhátvédje között van, és én rengeteg meccset láttam a 70-es évektől egészen mostanáig.”

***