Mérkőzés utáni nyilatkozatok-Fermín: „Végtelenül hálás vagyok Xavinak, hogy lehetőséget adott az első csapatban”

Az FC Barcelona 1-2 arányban verte a Sevillát, a La Liga utolsó fordulójában. A gránátvörös-kékek részéről Ter Stegen, és a mérkőzés legjobbjának választott Fermín López állt a mikrofonok elé. Ter Stegen méltatta a távozó Xavit, akit remek barátnak tart, és véleménye szerint nagyon sokat adott a csapatnak. Azt is elmondta, hogy sok minőségi játékos alkotja a keretet, viszont keményebb munkára van szükség egyéni szinten, hogy a következő szezonban versenyképesebbek legyenek. Fermín López köszönetet mondott a katalánok leköszönő edzőjének azért, hogy játékperceket kapott az első csapatban. Nyilatkozott a válogatottságról is, az mondta, hogy egy álom válna valóra, ha helyet kaphatna a nemzeti tizenegyben.

Ter Stegen

Teljesítették a minimumot

„Múlt héten már bebiztosítottuk a második helyet, ami a minimális célkitűzésünk volt. A következő szezonban versenybe szállunk több címért is, és remélhetőleg sikeresebbek leszünk, mint idén.”

Xavi távozásáról

„Igazi profi, aki nagyon sokat adott a csapatnak. Minden nap azért dolgozott, hogy sikeresek legyünk, amiért hálával tartozunk neki. Hosszú évek óta nagyon jó barát, akit nehéz elengedni. A legjobbakat kívánjuk neki, mert megérdemli.”

Jövőre versenyképesebbek lesznek?

„A mai nap nem a legalkalmasabb arra, hogy a jövőről beszéljünk, de úgy gondolom sok minőségi játékosunk van. Egyéni szinten mindenkinek sokkal keményebben kell dolgoznia, hogy minél jobb formába kerüljünk, és akkor bárkivel felvehetjük a versenyt a következő szezonban.”

Fermín López

A mai mérkőzésről

„Ez egy fontos győzelem volt, ami után jó szájízzel távozhatunk. Szerintem jó mérkőzést játszottunk, és megérdemeltük, hogy nyertünk.”

Gólja után kifutott a pálya szélére, és megölelte Xavit

„Meg akartam köszönni Xavinak, hogy lehetőséget adott az első csapatban. Végtelenül hálás vagyok neki, ezt már személyesen is elmondtam neki.”

„A kemény munka kifizetődött. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól alakulnak majd a dolgok az első évemben.”

A válogatottságról

„A listával kapcsolatban nyugodt vagyok. Meglátjuk mi történik majd, lesz ami lesz. Nyilvánvalóan egy álmom válna valóra, ha Luis de la Fuente beválogatna a keretbe.”