Messi sok problémát megold: 0-2

Küzdelmes meccsen az argentin döntött | Gólok, kihagyott büntetõ és kapufa

A Barcelona 2-0-ra gyõzött Vitoriában az Alavés ellen, így két forduló után hibátlan maradt a Ligában. A katalán csapat bár végig dominálta a meccset, nem volt könnyû dolga a roppant szervezetten védekezõ Alavés ellen, és miután Messi kihagyott egy büntetõt, két alapvetõen szerencsésebb gólra volt szükség a magabiztos sikerhez.

Ernesto Valverde 8 saját nevelésû játékosra és csak 3 „légiósra” (Ter Stegen, Rakitic és Umtiti) bízta a meccset kezdésként, és inkább arra helyezte a hangsúlyt, hogy a játékot sikerüljön dominálnia. Ezért Suárez helyett nem Alcácert, hanem Iniestát küldte pályára, Messi mellett pedig igazán csak Deulofeu tûnt fel támadóként.

A labda meg is volt, az Alavés csak nagyon ritkán, általában hibák után jutott el helyzetekig, de ezeket a szituációkat, Ter Stegen oldotta meg, aki egy az egyes szituációknál kiválóan teljesített. A Barcelona nem brillírozott, de legalább közelített a gólszerzéshez, és voltak lehetõségei. Az elsõ félidõ hajrájában Piqué kiharcolt egy büntetõt is, amit Messi végzett el, de Pacheco kapus hárította a jobb alsóba tartó labdát.

A Barcelonának így a második félidõt is 0-0-ról kellett kezdenie, de aztán jött Lionel Messi, hogy a hibát korrigálja. Az 56. percben Jordi Alba beadását összeszedte az argentin, befordult, majd a lövése megpattant Alexisen, így Pacheco nem tudott hárítani. Ezt követõen már cserélni is elkezdett Ernesto Valverde, jött Alcácer a pályára, Messi pedig 10 perccel késõbb éppen a támadó fejérõl érkezõ labdát vágta erõbõl a hosszú alsó sarokba. Ehhez a helyzethez azonban arra is szükség volt, hogy Alexis eladja a labdát a saját tizenhatosa elõterében, ezáltal óriási lehetõséghez juttatva Alcácert és Messit.

A meccs vége így nem volt izgalmas, a Barcelona pedig sima gyõzelmet aratott. Messi lõtt még egy felsõ léces kapufát, az utolsó percekben pedig bemutatkozott a nemrégiben igazolt Paulinho is. A válogatott szünet után következik a folytatás, és jönnek a komolyabb próbatételek.

Alavés – FC Barcelona: 0-2 (0-0)
Vitoria, Mendizorroza
19.000 nézõ
Vezette:
Del Cerro Grande

Alavés: Pacheco; Vigaray, Rodrigo Ely, Alexis, Pedraza; Manu García, Tomás Pina, Wakaso; Ibai, Óscar Romero és Sobrino.

FC Barcelona: Ter Stegen, Aleix Vidal, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Sergi Roberto; Iniesta ,Messi és Deulofeu

Gólok: Messi (56′), (66′).

A mérkőzés összefoglalója: