Tartson még a lendület!

Getafe - Barça | Nyernek zsinórban 4-et? | Rotáció várható

A Barcelona három sikeresen megvívott bajnoki és egy BL-siker után Getafében próbálja meg folytatni jó sorozatát, ami a csapat pillanatnyi formája alapján nem tûnik lehetetlennek, még akkor is, ha a Coliseum Alfonso Pérez nem tartozik a legkönnyebben meghódítható stadionok közé. Az alapvetõen nem nehéz sorsolású szeptemberben jó lenne minél tovább megtartani a száz százalékos mérleget.

Ez a hónap ugyanis ténylegesen olyan bajnoki meccseket tartogat, amelyek aránylag még könnyebbek: nincsenek top kategóriás ellenfelek sem otthon, sem idegenben, hiszen a Getafét követõen lesz még meccs az Eibarral, a Gironával, majd október elsején a Las Palmassal. Az októberi válogatott szünetet követõen azonban már jön egy jóval kellemetlenebb madridi út az Atlético Madrid új stadionjába, a Wanda Metropolitanóba.

A Getafe idén újonc, de korántsem olyan újonc, aki ne tudná, hogyan kell megszorongatni a legjobb csapatokat is hazai pályán, éppen ezért könnyû meccsre nem számíthatnak Messiék. Ernesto Valverde csapata az eddigi tapasztalatok alapján sokkal jobban mozog egységben, mint a tavalyi Barcelona, sokat javult a középpálya, sikerül is rendre gólokat szerezni, de az is igaz, hogy az ellenfelek sem büntették meg eddig, amikor hibázott az csapat. Hibák márpedig elõ-elõ fordulhatnak a továbbiakban is.

Az várható, hogy Ernesto Valverde ezúttal már jobban rotálja a csapatát. Jó esély van rá, hogy zsinórban 5 meccs után Andrés Iniesta ezúttal már nem lesz kezdõ, a védelemben is elképzelhetõ, hogy Mascherano is lehetõséghez jut, a támadósorban bõven van rá esély, hogy Dembélé nem kezd. Helyette mind Denis Suárez, mind Deulofeu csapatba kerülhet. Messi és Suárez minden bizonnyal ezúttal is kezdeni fognak.

Getafe CF – FC Barcelona:
Madrid, Coliseum Alfonso Pérez
16.15
Vezeti:
Fernández Borbalán
TV: Paulaner Sörház | Sport 2

Getafe: Guaita, Damián Suárez, Djené, Cala, Antunes – Mauro Arambarri, Markel, Fajr, Gaku Shibasaki, Diedhiou – Molina

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Mascherano, Piqué, Alba – Busquets, Paulinho (Sergi Roberto), Rakitic – Messi, Suárez és Deulofeu.