A Madrid ellen kihúzták, de a Tengeralattjáróval vigyázni!

Barça - Villarreal

Három bajnokija maradt a szezonból a Barcelonának, közte a szerdai, Villarreal elleni találkozó. A szezonban már duplázó, így az idényt feltétlenül sikeresen záró Barcelona számára azért nem tét nélküli a meccs, mert a veretlenség esetleges megőrzése óriási lehetőség a csapat előtt.

Már sokszor hangsúlyoztuk, még soha nem volt példa arra a 20 csapatos spanyol bajnokságban, hogy egy csapat veretlenül fejezze be az évet. Még most sem lehet erről beszélni, de a Barça most tényleg közel áll ehhez a bravúrhoz. A Villarreal elleni hazai meccsen kívül még a 17. helyen álló, de már biztosan bent maradó Levante ellen idegenben, végül a záró fordulóban a Real Sociedaddal szemben hazai környezetben kell megmérkőzni.

Ezek sem feltétlenül könnyű meccsek, de az biztos, hogy a Real Madridnál papíron egyszerűbbek. Ami a Villarrealt illeti, ellenük azért sem lesz könnyű, mert számukra egyelőre bőven van tétje a találkozónak: jelenleg ugyan az Európa-liga indulást érő 6. helyen állnak, de a Sevilla és a Getafe 3 ponttal mögöttük áll, magyarán nagyon is rá vannak szorulva a pontokra – amellett, hogy jó erőkből álló társaság.

Így pedig a Barcelona nem ereszthet le az után, hogy a Clásicót végül le tudta hozni döntetlenre. A kezdőcsapatban sem várhatók nagy változások, talán arra van esély, hogy a saját bevallása szerint is sérüléssel küzdő Andrés Iniesta ezúttal nem kezd, és helyette szóhoz jut a hetek óta jegelt Dembélé. Umtiti pedig hiányozni fog sérülés miatt, őt bizonyosan Vermaelen pótolja majd a védelemben.

A Barcelonának nyernie ugyan nem muszáj, de hozzáállásban ugyanúgy győzelmi céllal kell nekimennie a meccsnek, hogy a pontszerzés ne forogjon veszélyben.

FC Barcelona – Villarreal:
Barcelona, Camp Nou
20.00
Vezeti: Sánchez Martínez
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

FC Barcelona: Ter Stegen (Cillessen), Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba – Busquets, Rakitic, Coutinho, Iniesta (Dembélé) – Messi és Suárez.

Villarreal: Asenjo, Mario, Álvaro, Víctor Ruiz, Jaume Costa – Trigueros, Rodri, Castillejo, Raba, Cheryshev – Bacca.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.