Busquets: „Most nem lehet kifogásunk”

Aggasztja a bekapott gólok száma | Megvédte a nagyot hibázó Piquét

Sergio Busquets vállalta magára a Butarque stadion mix zónájában a szerepet, hogy beszéljen a sajtó képviselőivel a Leganés elleni kellemetlen vereség után. A saját nevelésű középpályás nem is keresett kifogásokat, és hangsúlyozta, hogy a csapatnak fejlődnie kell, ha el akar érni valamit idén is. 

„Ugyan megszereztük a vezetést, de sok esetben nagyon megkönnyítettük a Leganés dolgát, és könnyű, elkerülhető hibákat ejtettünk. Nem voltunk sem stabilak, sem kiegyensúlyozottak, a Leganés pedig ezt kihasználta két perc alatt. Ezután aztán már nehéz volt a dolgunk, mert mélyen védekeztek, és alig engedtek területeket. Az eredmény nagyon rossz a számunkra.”

Aggodalomra ad okot a vereség?

„Egyértelműen igen, és nem is feltétlenül az, hogy mindössze 68 másodperc alatt kaptunk két gólt, hanem az, hogy egyáltalán ismét gólt kaptunk. Sokkal kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk. Ha jól tesszük a dolgunkat, egy idegenbeli gólnak elegendőnek kellene lennie a győzelemhez.”

 

 

Piqué

„Egy csapat vagyunk, együtt nyerünk és együtt veszítünk. Kollektív szinten kell elemezni a mérkőzést. 11 fő ment ki a pályára, együtt kaptunk ki.”

Két forduló, öt elhullajtott pont

„A hétvégi fordulónak más volt az értékelése, itt most nem lehet kifogásunk, hiszen végig 11 játszott 11 ellen. Nem voltunk stabilak, könnyű hibákat ejtettünk, aztán nem találtuk meg újra a ritmust. Aggaszt az, hogy ennyi gólt kapunk.”

A kezdőcsapatot túlságosan felforgatta Valverde?

„A következő kérdést kérném.”

A játék képe

„Minden egyes meccset egymástól külön kell megvizsgálni. Ezúttal nem lehet semmi kifogásunk, egyszerűen nem voltunk elég stabilak a sikerhez. A Ligákat nem csak itt lehet megnyerni, de hiányozni fognak ezek a pontok, ez biztos…”