Marcelino: „A Tottenham elleni Barçára számítunk”

Még van hova fejlődnie a csapatának, de megpróbálnak versenyre kelni a Barcelonával

A Valencia CF szakvezetője, Marcelino García Toral sajtótájékoztatót tartott az FC Barcelona elleni meccs felvezetéseként, aki a csapatáról szólva igyekezett hangsúlyozni, hogy csak az eredmények alapján kezdték gyengén az idényt, a játékuk már korántsem volt ennyire rossz. A spanyol tréner a legjobb Barçát várja, nem pedig az elmúlt három bajnoki meccsen látott Barcelonát. 

 

 

„A Tottenham elleni Barçára számítunk, legalábbis ez jár a fejünkben. A katalánok ez előtt a meccs előtt nem voltak annyira jók csapatként. Nyerhettek volna az Athletic ellen, a Girona ellen is akár emberhátrányban, de a Leganés elleni találkozójuk volt a legkevésbé jó. A Barcelona a Valencia ellen viszont a legjobb arcát fogja mutatni, a vezetőedzőjük pedig azokat fogja pályára küldeni, akiket az adott pillanatban a legjobbnak gondol. Az elmúlt szezonban úgy jöttek ide hozzánk, hogy tudták, milyen csapat vár rájuk a pályán. Nagy az eltökéltség a csapatnál, hogy versenyképesek legyünk vasárnap este, illetve hogy legyőzzük a Barcelonát.”

Messi

„Mindenki, aki már megmérkőzött ellene, tudja, milyen potenciál lakozik benne. Mi azon leszünk, hogy a lehető legkevésbé kerüljön játékba azokon a területeken, ahol a leghatékonyabb tud lenni. A tizenhatoshoz közelében egyértelműen meghatározó.”

A Valencia szezonkezdete

„Nagyon nehéz pontosan megmondani, hol is tartunk, de annyi bizonyos, hogy fejlődnünk kell még bőven. Ezt a folyamatot már meg is kezdtük, folyamatosan javulunk. Én egyébként sem láttam a csapatot annyira sebezhetőnek, gyengének és hitehagyottnak. Soha nem volt ilyen érzésem. Nem nyertünk, noha megvolt rá a lehetőségünk. Szerintem hiányzott a folytonosság a játékunkból, és ha ez meglett volna, akkor akár több meccset is a magunk javára fordíthattunk volna. Most viszont már sokkal egységesebbek és stabilabbak vagyunk a pályán. Számos sérültünk felépült már, mások pedig jó formába lendültek. Mindezeknek köszönhetően már közelítünk a legjobb teljesítményünk felé.”

Coquelin igazi posztja

„Meglepne, ha vasárnap este a védelem jobb oldalán kapna lehetőséget. Nem ott fog játszani. Coquelin egy nagyszerű játékos, akinek az elsődleges posztja a középpálya. Utána bevethető a pálya szélén is. A Madrid ellen azért játszott a védelem közepén, mert nem volt más bevethető játékosunk a védelem tengelyébe.”