Valverde: „Nehéz Suárez nélkül, mert mindig helyzetek teremt nekünk”

Még próbálnak nem koncentrálni a Madridra

Szombat délután újra pályán lesz a Barcelona, ezúttal Sevillában, Ernesto Valverde így a szokásos sajtótájékoztatója keretén belül beszélt az ellenfélről, a csapatáról és egyes játékosokról is, például a mostanában nem túl jó formában futballozó Suárezről is.

Újra a Sevilla az ellenfél

„A Sevilla félelmetes csapat a saját pályáján, kemény ellenfél, amelyik jó eredményeket ért el a top csapatok ellen. Mi is kaptunk már itt ki, most is nehéz meccs lesz.”

Suárez helyzete

„Jól van. Ezelőtt héten a padról szállt be, most lesz három fontos meccsünk, meglátjuk mennyit játszik majd. Azonban Suárez garanciát jelent arra, hogy helyzeteink lesznek, nehéz nélküle játszanunk.”

Megvan a türelem Suárezzel szemben

„Luis helyzete érdekes, mert ugyanilyen figyelem irányult rá egy hasonló időszakban és akkor gólokkal válaszolt. Most is a klub történelmének 5. legjobb góllövőjéről beszélünk. A legutóbb két meccsen nagyon közel volt már a gólhoz, türelemre és kitartásra van szükségünk. Én és a társak türelmesek vagyunk, mert ő egy nagyszerű játékos.”

Messi

„Olyannak látom, mint mindig és szerintem a riválisok is így látják.”

Két Clásico lesz a jövő héten

„Tisztában vagyunk vele, hogy fontos meccsek lesznek és azzal is, hogy mit jelent a futball világában, de holnap még vár ránk egy nehéz találkozó.”

Umtiti játszhat már?

„Úgy gondoljuk igen. Nehéz és bonyolult mérkőzések várnak ránk, de azt is tudjuk, hogy milyen szintet képvisel.”

Piqué és Semedo remek formában

„Piqué gyakorlatilag az összes meccsünket végigjátszotta, most nagyon jó állapotban van. Nelson nagyon sokat fejlődött, mióta megérkezett, de még többet várunk tőle.”

Arthur játéka a Clásción

„Nem tudom. Még nem kezdett el edzeni a társakkal. Bármikor csatlakozhat majd a következő héten, de még nem tudom mikor.”

Jesus Navas

„Ő a Sevilla egyik kulcsjátékosa, nincs kétség efelől. Mindig megkeserítette az életünket, a kupa első meccsén is jól játszott, de aztán megsérült. A versenynaptár mindenki számára kemény, amiért sérülések formájában fizetünk.”

Az előny a bajnokságban

„Nincs még semmi eldöntve és ez nem fog változni egy hét múlva sem. Az a célunk, hogy ne a riválisokra koncentráljunk, hanem csak magunkra.”

A lehetséges rotáció

„Hét napon belül három kemény meccsünk van, egy kicsit gondolnunk kell erre is. Tudjuk, milyen ára lenne egy sérülésnek [a szezonnak ebben a szakaszában].”