Milyen csapattal áll ki a Barça a Clásicón?

Hiába van rendben Piqué, sérültből továbbra is bőven van, nem dúskálhat a jóban Quique Setién a Real Madrid elleni Clásico előtt. 

A kérdés az, milyen csapattal, és milyen taktikával áll majd fel a Barcelona a Bernabéuban, ahová az elmúlt években szinte nyerni járt, nagyon sok meccset három ponttal húzott be, ám az idei idegenbeli teljesítményeket látva ez a cél lehet, hogy nem reális a Barçától.

A Barcelona szerencséje, hogy hiába az idei gyenge produkciók sora, még ezzel is képes – ebben a pillanatban – a Liga élén állni a csapat. Ez csak úgy lehetséges, hogy ha az ellenfelek, így a Real Madrid sem igazán jók, hiszen egy igazán jó csapat fő ismertetőjele a kiegyensúlyozottság.

Ezt a Madridról sem lehet elmondani, ettől függetlenül azt sem lehet állítani, hogy a Clásico esélyese a Barcelona lenne, legalábbis a csapat hosszú távon mutatott játéka erre enged következtetni.

Quique Setién lehetőségei korlátozottak. Továbbra is sérült Alba, Sergi Roberto, Suárez és Dembélé, a keret pedig nem nagy. Braithwaite ugyan hadra fogható, de nehéz elképzelni, hogy éppen egy Clásicón vetné be kezdőként a támadót Setién. Egyedül az szól emelett, hogy a csapat pénteki edzésén tartott edzőmeccsen a dán egy csapatban volt Griezmannal és Messivel. De még így is inkább az a valószínű, hogy a támadósorban maradni fog Griezmann és Messi. Szintén kevésbé valószínű, hogy Setién esélyt adna kezdőként Ansu Fatinak, de ha a meccs megkívánja, tartalékként könnyen bevetheti.

Az is világos, hogy a védelemben Piqué, Júnior és Semedo kezdők lesznek, Umtiti és Lenglet között dől el, hogy ki lesz a negyedik. A legfőbb kérdés a középpálya, hiszen az a valószínű, hogy négy középpályás kerül a csapatba. Közülük biztosan kezdő lesz De Jong és Busquets, és könnyen lehet, hogy ott lesz a csapatban Arthur is, aki Nápolyban csak csere volt. A negyedik pedig vagy Rakitic vagy Vidal lesz, utóbbi esélyei kicsit talán jobbak, mert a chilei papíron legalábbis kapura veszélyesebb játékos, könnyebben ér fel a kapu elé veszélyesen, mint a horvát. Erre pedig szükség lenne, ha a cél a győzelem ezen a meccsen.

Egy tippelt kezdőcsapat: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Júnior – Busquets, Arthur, De Jong, Arturo Vidal – Griezmann és Messi.

A Barcelona többet nyerhet a meccsel, mint a Madrid, mert egy esetleges győzelemmel a katalánok 5 pontos fórral és jobb egymás elleni eredménnyel térnének haza, ami már nem lenne jelentéktelen előny a Liga jelenlegi szakaszában.