A Liga hajrára: 12 forduló, ahol fordítani kellene

A Barcelona veszített 3 pontot a Bernabéuban, ezzel a vezető helyet is átadta a Madridnak, és most már rosszabb az egymás elleni eredménye is. El nem dőlt a bajnokság, hiszen még sok van hátra, de könnyű sem lesz a folytatás.

A két élcsapatnak 12 mérkőzése maradt a LaLigából, tehát közel a sorozat egy harmada még előttük áll. Ez sok meccs, és nagyon sok pont. És a csapatok kiegyensúlyozatlanságát, sebezhetőségét látva meglepő lenne, ha ezeken a meccseken csak egy-egy pontvesztés következne be. Esélye minden bizonnyal lesz a Barcelonának, hogy visszaszerezze a vezetést, ám az is biztos, hogy a Barcelona is fog hibázni. Kérdés, hogy hányszor.

A két csapat sorsolását nézve valamivel a Barcelonáé tűnik nehezebbnek, elsősorban azért, mert jó néhány olyan meccse lesz még, ahol a táblázat első feléhez tartozó, európai kupaindulást érő helyekért küzdő együttessel kell játszania. Így a Real Sociedad, az Atlético Madrid, a Sevilla és a Villarreal. Persze a Madrid előtt is állnak erős csapatok, ám az idei szezont nézve még az sem biztos, hogy éppen az élcsapatok vesznek majd el pontokat a nagyoktól.

A Mundo Deportivo egy képet is készített a hátra lévő sorsolásokról, három színű lámpával illusztrálva a nehézségi fokokat. Ezeken a jelöléseken ugyan lehet vitatkozni, de tippelgetni így is lehet, hogy melyik forduló alakulhat jól a Barçának.