Berlin vár, az álom realitás: 3-2

Vereség Münchenben | Hozták, amire szükség volt a berlini repjegyhez

A Barcelona 3-2-re kikapott Münchenben a BL-elõdöntõ visszavágóján, de összesítésben 5-3-mal bejutott a berlini döntõbe. A Bayernben megvolt a szükséges akarás, gyorsan vezetést is szerzett, de Neymar duplájával a Barça nem csak fordított, reménytelenné is tette a továbbjutáshoz fûzött reményeket. Így a Bayern már hiába fordított a második félidõben, és hiába esett vissza nagyon a Barça, a továbbjutás már nem volt kérdés immár. Van programja június 6-ra minden Barcelona-szurkolónak: négy év után ismét adott az esély, Berlinben Európa trónja a tét.

Nagyon látványos, színvonalas elsõ félidõt szurkolhattak végig a bajor szurkolók az Allianz Arenában, ahol mindkét csapat gólra törõen nyíltan futballozott, és szerzett is gólokat. Ahogyan az elvárható is volt a Bayerntõl, nem adta fel egy percig sem a párharcot, és hamar meg is szerezte a vezetést.

A 7. percben egy szöglet után elaludt a Barcelona védelme, Benatia üresen maradt, Ter Stegen pedig csak befelé tudta segíteni a labdát. A Bayernnek ez lendületet adott, voltak újabb veszélyes támadásai, de a Barça sem esett össze, és hamarosan válaszolt is.

A 15. percben Messi kiváló indításával Suárez került már tiszta ziccerbe, az uruguayi azonban nem lõtt, hanem Neymart hozta kihagyhatatlan gólhelyzetbe, õ pedig nem is hibázott: 1-1. Gyorsan megszületett az idegenbeli elsõ gól.

A brazil hamarosan duplázott is, a 29. percben ismét Suárez hozta nagy helyzetbe, majd közelrõl kilõtte a rövid sarkot.

Összességében a Bayernnek több helyzete volt, mégis a Barcelona vezetett szünetben, és ebben nagy szerepe volt Ter Stegennek is. A német portás óriásit fogott egy az egyben Lewandowskival szemben, egy másik alkalommal pedig a lengyel fejesét kaparta ki a hosszú sarokból.

A második félidõ már lényegesen nyugodtabb, egyben sajnos unalmasabb is volt. A Bayernben ugyan megvolt az akarás továbbra is, de a Barcelona határozottan visszaállt, már nem törekedett a gólokra, a játékot sem igyekezett uralni a továbbiakban.

Lewandowski azonban sok próbálkozás után végre betalált, az 59. percben a tizenhatoson megmozgatta Mascheranót, majd amint tudott lõni, be is vette a bal sarkot.

A Bayern kezdett éledezni, a Barça azonban átaludta a második félidõt, alig akadt végigvezetett támadása. A müncheni tizenegy így nem meglepõ módon át is vette a vezetést, Müller szintén a tizenhatosról mattolta Ter Stegent.

A Barcelona ezt követõen is csak szenvedett, nem talált igazán magára, és mivel nem is szorult rá arra, hogy egyenlítsen, nem is volt meg a szükséges akarás ahhoz, hogy kiegyenlítsen vagy gyõzzön a katalán csapat.

A vége így 3-2 a Bayernnek, de a továbbjutó a Barcelona, mely 2011 után ismét a Bajnokok Ligája döntõjében van. Az ellenfél szerdán este dõl el.

FC Bayern München – FC Barcelona: 3-2 (1-2)
München, Allianz Arena
66.000 nézõ
Vezette:
Mark Clattenburg (angol)

FC Bayern: Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat, Xabi Alonso, Schweinsteiger, Lahm, Thiago, Müller és Lewandowski

FC Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic (Mathieu 71′), Iniesta, Messi, Suárez (Pedri 46′) és Neymar.

Gólok: Benatia (7′), Neymar (15′, 29′), Lewandowski (59′), Müller (73′).