A tartaléksor kevés volt Vigóban: 2-0

Hiányzott az átütőerő

Nem lehetett nagy gálát várni Vigóban a Liverpool elleni BL-mérkőzések között a tartalékos Barcelonától, és ez végül be is igazolódott. Az alapcsapattól teljesen mentesített Barça játékban ugyan nem játszott alárendelt szerepet, de a kapu előtt tanácstalan volt, a Celta ellenben kihasználta az egyik helyzetét, és lőtt még egyet büntetőből. A vége így egy 2-0-s hazai győzelem. Örülni nem lehet neki, de nagyon bánkódni sem kell, mert ebben a pillanatban nem ez a fontos.

Unalmas első félidőt játszott egymással a tartalékos Barcelona és a vártnál jóval visszafogottabb Celta. A várakozásokkal ellentétben ugyanis a hazaiak nem estek neki a Barcelonának, és még csak azt sem lehet mondani, hogy irányították volna a játékot. A Barcelona középpályája Arthurral, Aleñával és Riqui Puig-al kontrollálta a játékot, és időről időre képes volt helyzeteket is kidolgozni. Persze túl sok látványosság a Celta kapuja elé sem jutott, de azt legalább ki lehet jelenteni, hogy a tartalékos Barcelona egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet.

Hogy mennyire volt tartalékos? Nos, a Liverpool ellen kezdő játékosok közül senki nem volt pályán, de azért játszottak olyanok, mint az említett három középpályás, a védelemben Umtiti, a támadósorban Umtiti, Boateng és Dembélé. Ez utóbbi azonban sajnos nagyon keveset. A továbbra is nagyon sérülékenynek bizonyuló francia már az első percben izomsérülést szenvedett a jobb lábán, és ugyan néhány percig még a pályán volt, nem tudta folytatni. Jó eséllyel így nélküle kell pályára lépnie a Barcelonának a Liverpool elleni visszavágón – bár a részletes vizsgálatok még hátra vannak.

A második félidőt agresszívebben kezdte a Celta és egy szöglet után egy majdnem gólt el is ért, ám ezt a találatot egy hajszálon múló les miatt végül a videóbíró elvette a galíciaiaktól. Ezt követően ismét inkább a Barcelona irányította a meccset, de túl sok extra nélkül, magyarán helyzetek híján.

A 62. percben jött pályára Arturo Vidal, az első olyan játékos, aki végig játszotta a ‘Pool ellen szerdán a különösen megterhelő odavágót, és ugyan ez nem az ő hibája, de éppen ebben az időszakban tudott váltani a Celta és vált egyre veszélyesebbé. Maxi fejesét még védte Cillessen, ám a 67. percben Boudebouz jobb oldalról erősen belőtt labdájára kiválóan érkezett az uruguayi, és kapásból nagy gólt lőtt közelről Cillessennek. Nagyon szép megoldás volt, de a teljes képhez az is hozzá tartozik, hogy ez előtt 2 perccel sérült meg a meccsen egyébként jó benyomást keltő Todibo, aki szinte járni is alig tudott, ám még nem cserélte le addig őt Valverde. A gól után jött Murillo a védelembe kényszerűségből. Todibo Dembéléhez hasonlóan izomsérülést szenvedett.

A kapott gól után a Barcelona ugyan próbálkozott, nem lehet azt mondani, hogy ne igyekeztek volna támadni, de az is világos, hogy veszélytelen volt ez a csapat. A tizenhatos közelébe vagy azon belülre csak nagyon ritkán sikerült  eljutnia a katalán csapatnak, és így helyzeteket sem tudtak kidolgozni a támadóknak.

A helyzet pedig csak romlott azzal, hogy egy Wague kezezésért a videóbíró jelzésére büntetőt ítélt a játékvezető, amit a 88. percben Iago Aspas be is vágott. A vége így 2-0, ami a Celtának nagyon értékes eredmény, a Barcelonának pedig miután már bajnok, nem jelent tragédiát. Kedden viszont nagyon is fog számítani, hogy miként megy Liverpoolban.

Celta Vigo – FC Barcelona: 2-0 (0-0)
Vigo, Balaídos
20.000 néző
Vezette: Sánchez Mártínez

Celta: Blanco, Mallo, Cabral, Araujo, Olaza; Lobotka, Okay, Boufal, Boudebouz; Aspas és Maxi Gómez

FC Barcelona: Cillessen, Wague, Todibo (Murillo 68′), Umtiti, Vermaelen – Puig, Aleñá, Arthur (Vidal 62′) – Malcom, Dembélé (Collado 5′), Boateng.

Gól: Maxi Gómez (67′), Aspas (88′ tizenegyesből).

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, három választható szín, és egy egyedi minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!