Pontot érdemelt volna a Prága; Slavia – Barça: 1-2!

Ter Stegen ismét világklasszis teljesítményt nyújtott | Nem megérdemelt győzelem

Az FC Barcelona szerda este 21 órától Prágában vendégeskedett a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A Slavia Praha remek teljesítményt nyújtott a katalán csapat ellen az egész mérkőzés alatt, azonban Ter Stegen bravúrjainak köszönhetően nagy nehezen, de sikerült Messiéknek behúzniuk a három pontot, miután 1-2-re végződött a találkozó, így nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

A Barcelona sorozatban öt győztes meccs után utazott Prágába, és az eredetileg hétvégén lejátszandó El Clásico elhalasztása miatt nem is kellett miért pihentetnie Valverde edzőnek. Így nem is eszközölt nagy változtatásokat a kezdőcsapatban, nem volt meglepetés, a legerősebb tizeneggyel állt fel a katalán csapat.

A mérkőzést pedig nem bízta a véletlenre: már a találkozó legelején, a 3. percben megszerezte a Barça a vezetést Messi gólja révén. Az argentin labdaszerzése után Arthur ugratta ki Messit, aki kapásból bepasszolta ballal a hosszúba a labdát. A következő percekben is a katalánok domináltak, és rendre az ellenfél térfelén járatták a labdát, azonban különösen nagy helyzet nem alakult ki a csehek kapuja előtt. A 20. perctől viszont a Slavia uralta a játékot, ekkor jöttek a Ter Stegen-bravúrok. Durván negyed óra alatt mutatott be a német hálóőr három hatalmas védést, és ő volt az, aki ellent tudott állni a prágai csapat rohamainak. Az első játékrész első fele tehát a Barcelonáról szólt, a második fele pedig a Slavia Praháról, valamint Ter Stegen bravúrjairól.

A második játékrész az elsőhöz képest ellentétesen kezdődött. A 46. percben még csak veszélyeztetni tudtak a csehek, aztán végül az 50. percben jött a megérdemelt egyenlítés. Boril vette át a labdát a tizenhatoson belül, majd ütemtelenül jobb spiccel talált be a kapuba. A hazai szurkolók azonban nem sokáig örülhettek. Az 57. percben Messi szabadrúgását követően Suárez vette célba a kaput közvetlenül az alapvonal mellől, és egy cseh játékoson pattant meg a labda szerencsétlenül, így kötött ki a játékszer a hálóban, 1-2! A következő percekben megélénkült a játék, Messi és Suárez is nagy helyzetbe került az ellenfél kapuja előtt, azonban egyikőjük sem tudta gólra váltani a lehetőségét. A két helyzet között jött az első katalán csere: Griezmann helyét Dembélé vette át. Nem sokkal később pedig Vidal jött be a pályára Busquets helyett, majd Rakitic vette át Arthur helyét. Az utolsó 10-15 perc a Slavia támadásairól szólt, míg a katalánok kontrából dönthették volna el a mérkőzést, azonban egyik csapat sem tudta kihasználni az előtte adódó lehetőségeket, így maradt az 1-2.

Összességében a csehek egy pontot megérdemeltek volna, de a szerencse a Barça mellett állt, így nagyon nehezen, de sikerült Messiéknek hazavinniük a három pontot. Az viszont biztos, hogy ezt a teljesítményt nem fogják kitenni a polcra a katalánok, de a lényeg a három pont.

Slavia Praha – FC Barcelona: 1-2 (0-1)
Sinobo Stadiun, Prága
19.600 néző
Vezette: Madden B.

Slavia Praha: Kolar – Coufal, Kudelo, Horovka, Boril – Soucek, Sevcik – Masopust (Buren 76′), Stanciu (Husbauer 76′), Zeleny (Tecl 46′) – Olayinka

FC Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – De Jong, Busquets (Vidal 78′), Arthur (Rakitic 84′) – Messi, Suárez, Griezmann (Dembélé 69′).

Gólok: 0-1 Messi (3′), 1-1 Boril (50′), 1-2 Olayinka öngól (57′).