A Juve még mélyebbre lökte Koeman Barçáját: 0-3

A Juventus nagy csapás mért a bajnoki meccseken már erősen megsebzett Barcelonára, és azzal, hogy 3-0-ra győzött a Camp Nouban a csoportkör utolsó meccsén, a csoportelsőséget is elvette a katalán csapattól.

A meccset  jobban kezdte a Juve, még ha ebben a játékvezető jóindulata is benne volt. Ám az olaszok ettől függetlenül is sokkal tudatosabbak és veszélyesebbek voltak, szünetben már 0-2 volt, szünet után egy újabb büntető góllal 0-3. Ronaldo duplázott, a Barcelona szenvedett mind védekezésben, mind támadásban. Az eredmény egy újabb csúnya meccs, és az, hogy tavasszal csoport másodikként kellene majd továbbjutni a nyolcaddöntőből.

Rémes első félidőt játszott a Barcelona a Juventus ellen, ahol az idő nagy részében az olaszok akarata érvényesült, és két gólos előnyt szereztek. Ronald Koeman edző erre a meccsre újra kispadra ültette Braithwaite-et, viszont bekerült a csapatba Trincao, és Griezmann feladata lett volna a gólszerzés, mint center. A védelembe pedig sérülése után visszatért Araújo.

A meccs a Barcelona szemszögéből nem is alakulhatott volna rosszabbul: a katalán csapat a párharcokat elveszítette, védekezésben határozatlan és lassú volt, szinte egyáltalán nem működött a letámadása. Így a meccs elején különösen a Juventus könnyűszerrel ért fel Ter Stegen kapujáig. Az más kérdés, hogy a vezető gólt nem ennek, hanem a játékvezető minimum megkérdőjelezhető döntésének köszönhette a Juventus, mert Araújo aligha volt szabálytalan Ronaldóval szemben, amiért büntetőt ítélt a játékvezető.

A Juve mindenesetre Ronaldo tizenegyesével szerzett vezetést, amit aztán egy nagyon szép kényszerítőzés után McKennie kapásból, oldalra dőlve megtoldott még eggyel. Nagyon szép mozdulat volt.

A Barcelona problémája támadásban is erőteljes volt, eleinte a labdát sem nagyon tudta megtartani, a Juventus letámadása jól működött, általában fel sem ért a tizenhatosig egy-egy támadási kísérlet. A félidő hajrájáig sokáig csak tizenhatoson kívüli lövéseket sikerült felmutatnia a Barcelonának, egyedül az utolsó percekben alakult már úgy a meccs, hogy egyértelműen a Barcelona dominált, de a támadásait ekkor is nagyon nehezen vitte el lövésig. Az utolsó passzok vagy egy center jelenléte nagyon hiányoztak, és egyszerűen nem sikerült helyzeteket kidolgozni.

Ráadásul a második félidő sem indult jobban, mert bár ezúttal is volt Messinek veszélyes lövése, a Juve újabb büntetőt kapott. Ezúttal jogosat, Lenglet érthetetlenül beleütött a labdába a tizenhatoson belül, amivel különösebben nem is segített magán abban a helyzetben. A büntetőt a videó bíró azonban megadta, Ronaldo pedig belőtte.

Ezzel a góllal már a Juve volt a csoportelső az adott pillanatban, és sokatmondó volt a szituációra Ronald Koeman kettős cseréje, aki ekkor Jordi Albát és Lenglet-t cserélte le, hogy helyettük beállítsa a visszatérő, június óta nem játszó Umtitit, és az egész ősszel mellőzött Juniort. De pályára lépett Braithwaite és ezúttal még Riqui Puig is, ami azt üzente, hogy a holland már valóban mindenre hajlandó volt, hiszen Puig szintén alig játszott egész ősszel.

0-3-as állásnál már fordult a játék képe, egyértelműen fölénybe került a Barcelona, mely próbált szépíteni, visszajönni a meccsbe, és harcolni a csoport első helyéért. A Juventus azonban remekül védekezett, így nagyon sokszor alakult ki az a kép, ami az első félidő végén is: meddő labdajáratás a tizenhatos előterében, keresve az utat a helyzetekig.

Ugyanakkor a Juventus ekkor is igen könnyen került helyzetbe, ha éppen átlépte a felezővonalat, ami súlyos kritika a Barcelona védelmére nézve, és csak egy szerencsés lesállás miatt nem alakul 0-4-re az eredmény a 75. percben.

A Barcelona támadott a hajrában, voltak is nagyon ígéretes lövőhelyzetei, lehetőségei, de egyik lövés sem volt elég pontos, vagy elég erős ahhoz, hogy Buffonon kifogjon. Így végül maradt a 0-3, hazai pályán nagyon csúfos eredmény, ami ráadásul a csoport első helyének elvesztésével is jár. Tavasszal csoport másodikként kell majd továbbjutni a legjobb nyolc közé.

FC Barcelona – Juventus FC: 0-3 (0-2)
Barcelona, Camp Nou
Zárt kapuk mögött
Vezette: Tobias Stieler (német)

Barcelona: Ter Stegen, Dest, Araujo (Mingueza, 81′), Lenglet (Umtiti, 54′), Alba (Junior, 54′), Pjanic, De Jong, Trincao (Braithwaite, 45′), Messi, Pedri (Riqui Puig, 65′) és Griezmann

Juventus: Buffon, Cuadrado (Bernardeschi, 84′), Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro, McKennie, Arthur (Bentancur, 71′), Ramsey (Rabiot, 71′), Ronaldo (Chiesa, 92′) és Morata (Dybala, 84’)

Gólok: Ronaldo (13’, 52’) mindkettő büntetőből, McKennie (20’)