Jól sikerült főpróba a PSG előtt: 5-1

Trincao és Messi dupláival, illetve Junior góljával a Barcelona simán nyert a Liga szombati játéknapján az Alavés ellen, és jó eredménnyel készülhet a PSG ellen. Az eredmény nagyon sima meccsre utal, de a 74. percig nem tudta lezárni a találkozót a Barça, mely ugyanakkor játékban végig sokkal jobb volt ellenfelénél.

Jelentősen rotált csapatán Ronald Koeman a jövő keddi, PSG elleni meccsre tekintettel, így kimaradt a kezdőcsapatból Pedri, Dembélé és Jordi Alba, ugyanakkor maradtak pályán olyan veteránok, mint Messi, Griezmann vagy Busquets. Abban is változtatott Koeman, hogy De Jong ezúttal középső védőt játszott Lenglet mellett, sőt eleinte Mongueza mellett is. Mert hogy a Barcelona eleinte 3-5-2-ben játszott, és csak az Alavés kontratámadásainak hatására váltott vissza 4-3-3-ra.

*Vasárnapig 50% kedvezmény a második termékre

Nem játszott rosszul, de nem is volt mindig kényelmes a játék a Barcelona számára eleinte, különösen ha a passzokba hibák csúsztak. Ezek után viszont nagyon jól jött a vezető gól, Trincao révén a 29. percben: Mingueza adott be veszélyesen a jobb oldalról, első szándékból senki nem tudta kapura lőni, a kapus beleütött, ám a hosszú oldalon megszerezte a fiatal Ilaix Moriba, majd kicsit kivárva okosan gurított vissza Trincaonak, aki keményen kilőtte a jobb alsó sarkot. Egy hét után újra betalált Trincao, ez a második gólja a Barcelonában.

Nem sokkal később – Griezmann kihagyott ziccere után – Messi belőtte a kipattanót, ezt a gólt azonban minden kommentár és alighanem a legtöbb néző meglepetésére a VAR érvénytelenítette les címén. Ha az a vonal jó helyre mutat a karján…

De a szünet előtt közvetlenül Messi egy rá jellemző, tizenhatos előterében elengedett remek lövéssel már 2-0-ra állította az állást, Így nyugodtabban mehetett pihenőre a Barcelona. Nagyon erős, nagyon pontos lövés volt a kapufára, onnan a hálóba.

A szünetben máris cserélt Koeman – feltehetően pihentetési szándékkal, – lehozta Busquets-et és pályára küldte Umtitit, így egy vonallal feljebb tolva De Jongot. Ráadásul a Barcelona kifejezetten álmosan kezdte a második félidőt, erősen visszavett a tempóból és nem kezdeményezett. Talán ezt is használta ki az Alavés, mely nem adta fel, és az egyik lehetőségét kihasználta: Ilaix Moriba adott el egy labdát nagyon csúnyán a saját térfelén, Rioja elcsípte, majd vágtába kezdett a Barcelona kapuja felé, egyedül Umtiti állíthatta volna meg, ő azonban érthetetlenül távol maradt tőle, nem irányba futott, Pérez így zavartalanul el is tudott lőni Ter Stegen mellett.

A szépítés ébresztőleg hatott a Barcelonára, újra kezdeményezett, jól mozgott mindenki, Trincao egy hajszálra volt például attól, hogy duplázzon egy meccsen belül Griezmann kivételes átadása után, majd éppen Griezmann hibázott el egy kapáslövést – szintén ziccerből – Messi szenzációs, löbbölt passza után.

A sok helyzet után a 74. percben újra Trincao volt eredményes, de neki már “csak” a szabad labdát kellett a nagyrészt üres kapura lőnie. Előtte a csereként beállt Pedri érdeme volt maga a helyzet, ő adott rendkívüli ütempasszt a kiugró Messinek, az argentin el akarta húzni a labdát a kapus mellett, ez nem sikerült, de a lecsorgó játékszert Trincao belőtte. 3-1, ezzel eldőlt a meccs.

Egy perc sem telt el, és máris támadott a Barcelona, Messit nem fogták elég közelről, a kapus is kint állt kicsit, az argentin pedig újabb óriási gólt szerzett, kilőve a jobb felső sarkot.

Ezzel már 4-1 volt, de nem volt vége, a 80. percben Messi indította be az alapvonal felé száguldó Griezmannt, a francia középre adott, a hosszú oldalon Junior érkezett, és közvetlen közelről gólt lőtt. Szétesett az Alavés.

Ez maradt a végeredmény, a Barcelona jól játszott, simán nyert az eredményt tekintve, de sokkal korábban lezárhatta volna a meccset. Folytatás kedden, egy más kategóriájú ellenféllel szemben a BL-ben.

FC Barcelona – Alavés: 5-1 (2-0)
Barcelona, Camp Nou
Vezette: Figueroa Vázquez

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza (Dest, 72′), De Jong (Pjanic, 72′), Lenglet, Junior, Busquets (Umtiti, 46′), Riqui Puig, Ilaix (Pedri, 64′), Trincao, Messi és Griezmann (Dembélé, 81′)

Alavés: Pacheco, Martin (Laguardia, 46′), Tachi, Lejeune, Duarte, Edgar, Battaglia, Pina (Pere Pons, 72′), Córdoba (Rioja, 46′), Lucas Pérez (Deyveron, 81′) és Joselu (Borja Sainz, 81′).

Gólok: Trincao (29’, 74’), Messi (45+2’, 75’), Rioja (57′), Júnior (80’)

Akciós Barçás Maszkok és + 50% kedvezmény a 2. termékre!