A fiatalok elintézték a nagyok helyett: Barça – Nástic 4-0

Szerda koraeste lejátszotta a 2021/22-es szezon első felkészülési mérkőzését az FC Barcelona. Ronald Koeman együttesének ellenfele a Gimnástic Tarragona volt, akik a harmadosztályból már ismerősek lehetnek a Colladoéknak.

Mivel még sok hiányzó van a nagycsapat keretéből, így a Balde, Demir, Escobar és Peque is kezdőként kapott lehetőséget a holland mestertől. Bár az első félidőben nem sikerült gólt szerezni, több veszélyes helyzetet is sikerült kialakítani. A 38. percben Quintanilla egyből piros lappal mehetett tusolni, de a félidőben már nem sikerült gólt szerezni.

A második félidőre sort cserélt Ronald Koeman, így a tavalyi első csapathoz tartozó játékosok közül már senki nem maradt a pályán. A 60. percben Igor Gomes passzolta be a labdát Rey Manajnak a tizenhatoson belülre, aki az átvétel során nagyszerűen zárta ki a védőjét, majd jobb oldalra fordulva lépéselőnybe került és azt csinálta, aminek a frissen igazolt Agüero az egyik nagymestere: nagy erővel lőtte ki a rövid felsőt. Ezt követően Manajnak még volt egy veszélyes fejese Hiroki Abe beadását követően, aminél az albán csatár még kipattanóra is lecsapott, de próbálkozását blokkolni tudta a védő. A 85. percben Gavi indult el balról keresztbe majd passzolt a Colladonak, aki az átvételt követően tolt egyet befelé és a lövése – egy védőn megpattanva – utat talált a hálóba a rövid kapufa mellett.

A harmadik gól előtt Matheus Pereira ugratta ki tökéletes ütemben Hiroki Abet, aki ügyesen emelt a kaputól nagyjából két méterre álló Manaj felé: a csatár pedig mellkassal továbbította be a labdát a jóformán üres kapuba. A 90. percben büntetőhöz jutott a Barcelona, amit a Rey Manaj magabiztosan értékesített, aki így mesterhármassal hálálta meg a holland mestertől kapott lehetőséget.

Az év első felkészülési mérkőzéséből messzemenő következtetést nem lehet levonni, főleg, hogy a meghatározó játékosok még nem álltak Ronald Koeman rendelkezésére, de Gavi, Collado és természetesen a mesterhármast jegyző Rey Manaj is jó játékkal jelentkezett a szezon ilyen korai szakaszában.

FC Barcelona – Gimnástic Tarragona 4-0 (0-0)
FC Barcelona első félidő: Neto – Dest, Piqué, Umtiti, Balde – Puig, Pjanić, Roberto – Peque, Escobar, Yusuf Demir
FC Barcelona második félidő: Peña – Gomes, Comas, Ramos, Ndiaye – Gavi, Collado, Pereira – Mortimer, Manaj, Abe
Nem lépett pályára: Arnau Tenas Ureña
Gólszerzők: Rey Manaj 60′, 86′, 90′ – büntetőből; Collado 85′;
Kiállítva: Alex Quintanilla 38′;

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!