Zubi után Puyol is távozik a Barçától

Maga döntött így 3 és fél hónap után | Közleményben búcsúzik

Fél órával azt követõen, hogy hivatalossá vált Andoni Zubizarreta sportigazgató menesztése az FC Barcelonától , a sportvezetõ eddigi helyettese, a tanuló hónapjait töltõ Carles Puyol bejelentette, hogy máris távozik a helyérõl. A bejelentést az alábbi levélben tette meg, indoklást nem fûzött hozzá. Az ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a játékos korábban nem erre a néhány hónapra tervezett…

„A jelen kommünikében szeretném bejelenteni, hogy úgy döntöttem, befejezem az FC Barcelonával fennálló eddigi munkaviszonyomat.”

„Ez a három és fél hónap megadta azt a lehetõséget, hogy más szemszögbõl is lássam a klubot. Nagyon sokat tanultam, rendkívül hálás vagyok, és most szeretnék kipróbálni tovább dolgokat, megismerni újabb perspektívákat más helyeken is. Szeretnék fejlõdni mind személyesen, mind szakmailag annak érdekében, hogy a jövõben talán visszatérhessek ide, és vissza tudjam adni azt, amit megkaptam itt ezen felejthetetlen évek során.”

„Rendkívüli módon hálás vagyok a dolgozóknak, a vezetõknek, az elnöknek és a technikai vezetésnek, hogy bíztak bennem, és segítettek ebben az átmeneti idõszakban, ami nem egyszerû nekem. És elsõsorban a közönségnek, akiket már játékoskoromban is nagyon közel éreztem magamhoz, és most, hogy visszavonultam, ez csak fokozódott.”

„Szerettem volna úgy elköszönni tõletek, hogy még játszom, de az élet nem mindig úgy alakul, ahogyan szeretnénk.”

„Szerencsés voltam és vagyok is azért, hogy ennyi szeretetet kaptam, ezért csak hálát adhatok, és ne felejtsétek, hogy mindig itt lesztek a szívemben.”

Visca el BARÇA