Justin Kluivert: „Az álmom a Barcelonában játszani”

Patrick Kluivert fiáról van szó | A 2018-as év legnagyobb ígéretének választották

Az Ajax mindössze 18 esztendős futballistája, Justin Kluivert nemrég azt nyilatkozta a ‘Goal’ nemzetközi sportmédiumnak, hogy az álma nem más, mint a Barcelonában játszani a jövőben. A korábbi barcelonai labdarúgó, Patrick Kluivert fia azon alkalomból nyilatkozott a médiának, hogy megválasztották a 2018-as év legnagyobb ígéretének. 

Az ‘NxGn 2018’ névre hallgató díjat, melyet az adott év legnagyobb tehetségének osztanak ki, ezúttal Justin Kluivert kapta meg, megelőzve olyan fényes jövő előtt álló fiatalokat, mint a brazil Vinicius, akit már leigazolt a Real Madrid, a spanyol Brahim Díaz vagy az angol Phil Foden, akik mindketten a Manchester Cityben futballoznak. Az Ajax játékosa az idei szezonban már 30 mérkőzésen lépett pályára, ezeken nyolc gólt szerzett, valamint négy gólpasszt osztott ki a madridi ‘As’ számai alapján.

Emellett meghatározták azt a tizenegyet is, melyben a topszinten játszó legtehetségesebb fiatalok kaptak helyet. Érdekesség, hogy a nemrég a Barçával hírbe hozott holland Matthijs de Ligt bekerült a védelem tengelyébe, bár ez például a németalföldi bekk az Európa-bajnok portugálok ellen nyújtott teljesítménye láttán cseppet sem meglepő.

Justin Kluivert: „Az álmom a Barcelonában játszani”

A fiatal játékos, akinek az édesapja, Patrick 182 találkozón 90 gólt szerzett a gránátvörös-kék mezben, elárulta a díjkiosztón, hogy a szíve melyik csapathoz húzza.

A Barça az a csapat, amelyikről álmodom. Nem érdekelnek más együttesek,  az álmom ugyanis az, hogy a Barcelonában játsszak.

A még az Ajax kötelékébe tartozó támadó továbbá elmondta, hogy egyéni szinten célja még az Aranylabda elnyerése a következő évtizedben. Kluivert egyébként már több európai klub érdeklődését is felkeltette, José Mourinho, a Manchester United vezetőedzője például nyilvánosan is dicsérte őt, ám a labdarúgó az elmondása szerint ezt a helyén kezeli: „Pletykák mindig keringenek, de egyrészt a Manchester United sosem tett értem ajánlatot, másrészt nem hiszem, hogy ez egy logikus lépés lenne a részemről.”