„Remélem, még jó néhány év áll előttem”

Még nem tudja, mikor vonulhat vissza

Lionel Messivel a Spanyol Labdarúgó-szövetségtől készítettek interjút a legutóbbi válogatott szünetben rendezett Spanyolország – Argentína meccs előtt – részben a két válogatottal és az egymás elleni meccsel kapcsolatban. De szóba került a jövője is, mint profi játékos, amit egyelőre még ő sem lát tisztán.

Spanyol válogatott

„Nagyon jó kvalifikációt futottak, és egyértelműen a favoritok között vannak a vb-re. A játékosok kivételesen képzettek, mindig azok közé a válogatottak közé tartozik, akiket nehéz legyőzni. Brazíliában a vártnál korábban kiestek, de biztos vagyok benne, hogy Oroszországban ott lesznek harcban a címért a végsőkig.”

Ha Argentína és Spanyolország játszaná a vb-döntőt

„Ez azt jelentené, hogy Argentína ott van a döntőben, úgyhogy ezt most azonnal aláírnám. Különleges meccs lesz, nagyon sok ideje élek itt, és jól ismerem a játékosokat is. Sok barátom van a spanyol válogatottban, úgyhogy majd meglátjuk. Remélhetőleg megadatik… de csak akkor, ha végül Argentína győz.”

Esélyesek a világbajnokságon?

„Brazília, Németország, Spanyolország? Az biztos, hogy ez a három válogatott a legesélyesebb talán a világbajnokságon, de még sok másik is van, amelyik meg tudja nyerni. Nem lesznek könnyű meccsek.”

Példa az új generációk számára

„Magamat is csak egy játékosnak tartom a sok közül. Végülis minden futballista más, és megvannak a saját jellemzőik. Engem is motivál, hogy szembenézhetek más nagy játékosokkal. Arról van szó, hogy sportszerű keretek között küzdjünk meg, és tanuljunk minden meccsből, minden ellenfélből.”

Liga

„Nem hiszem, hogy a Liga csak két vagy három csapat privilégiuma lenne. Az nyilvánvaló, hogy mind mi, mind a Real Madrid általában küzdünk a címért minden évben, de láttuk már az Atléticót bajnokságot nyerni mostanában, és minden évben van több csapat, amelyik jól szerepel és harcol a bajnoki címért, illetve az európai szereplést érő helyekért. A léc folyamatosan egyre magasabbra kerül.”

A saját jövője, mint futballista

„Ez a legnehezebb kérdés. Még én sem tudom a választ. Remélhetőleg még azért lesz jó néhány évem. A kedvem és a sikeréhségem napról napra csak több. Még nagyon sok cél lebeg előttem, amit el szeretnék érni csapat szinten, több címet, több gólt… Jelen pillanatban nagyon jól érzem magam, de nem tudom, hogy mikor fogok visszavonulni. Talán most még egy kicsit korai ezen gondolkozni, de természetesen tisztában vagyok vele, hogy el fog jönni ez a nap.”