Pinto: „Iniesta? Nekem ő Don Andrés”

Hangsúlyozta, hogy a duplázást is értékelni kell | Ter Stegent a világ legjobbjának tartja

José Manuel Pinto 2008 januárja és 2014 júniusa között volt az FC Barcelona hálóőre, azóta a zenei iparágban tevékenykedik, ám csütörtökön egy kereskedelmi esemény erejéig visszatért a Camp Nouba, ami után nyilatkozott is a klub médiumának. Pinto hangsúlyozta, hogy a Bajnokok Ligája kiesés semmit sem von le a duplázás értékéből, illetve szót ejtett a távozás előtt álló Andrés Iniestáról és régi jó barátjáról, Messiről is.

„Először is meg szeretném köszönni a klubnak a lehetőséget, amit adott nekem a pályafutásom során. Nagyon sok trófeát nyerhettem a csapattal, és noha számos ajánlatot kaptam, miután eldőlt, hogy távozom Barcelonából, végül a zene mellett döntöttem, és minden energiámat ennek szentelem azóta is.”

Duplázás

Aggódom, hogy a Király Kupát és a Ligát nem tartják ugyanolyan fontosnak. Úgy tűnik, mintha az emberek azt gondolnák, hogy bajnokságot nyerni értéktelen, holott valójában ez a sorozat mutatja meg, ki volt az adott szezonban a legjobb csapat. Ez mutatja meg azt, hogy ki teljesített a legkiegyensúlyozottabban. A Bajnokok Ligájából való kiesés miatt nem kellene lebecsülni ezeknek a sorozatoknak a jelentőségét.

Iniesta

„Nekem ő csak Don Andrés. Ami a technikai képzettségét illeti, nem tudok újat mondani, ő egy úr a labdával. Nincs szüksége Aranylabdára, már kivívta a futballközvélemény elismerését, ez szerintem többet ér.”

Messi

„Nem vagyok meglepve, hogy még mindig ilyen magas szinten teljesít. Mi több, szerintem még mindig nagyon sok van benne, sokat tud még adni a csapatnak. Úgy vélem, hogy ez még csak a kezdet volt Messi számára.”

A világ legjobb kapusa

„Számomra jelenleg ter Stegen és Oblak a világ legjobbjai. Cillessen? Elismerés illeti a pályafutásáért, valamint azért, amilyen erős fejben.”