Jordi Alba: „Azt akarom, hogy mindig veszítsen a Madrid”

Ennek ellenére jó a kapcsolata a fővárosi játékosokkal | Griezmann illene a Barçába

Jordi Alba szerda délelőtt egy nyilvános sajtóesemény keretében bejelentette, hogy a szülővárosában, Hospitalet de Llobregatban focitábort szervez a nyáron, és a jelen levő újságírók természetesen nem csak a táborral kapcsolatban kérdezték a szélsőt. Alba így beszélt arról, hogy jó a kapcsolata a Madrid játékosaival, ám így is azt akarja, hogy a Madrid veszítsen minden egyes meccsén. 

„Az életem klubja mindig is a Barcelona volt, culé vagyok kiskorom óta. Az a célom, hogy itt maradjak még sokáig. Sok trófeát nyertem a csapattal, jól érzem itt magam, számomra ez a világ legjobb klubja.”

Madrid

„Tény, hogy különleges a kapcsolatom a Madrid játékosaival, hiszen amikor a Barcelona nyer trófeákat, az nekik rossz, ha pedig ők, az nekünk nem kedvező. Ennek ellenére a viszony jó velük, még úgy is, ha nem félek beismerni, hogy azt akarom, hogy a Madrid mindig veszítsen. Ezt azonban senkinek sem kell rossz néven vennie.”

Liverpool 

„Remélem, hogy az angol csapat fog nyerni a Barça és a Madrid rivalizálása miatt. Ha azonban végül a Madrid fog, nem lesz álmatlan éjszakám… Meg fogom nézni a döntőt, győzzön a jobbik!”

Griezmann esetleges leigazolása

„A klubokon múlik a dolog, hogy sikerül-e megegyezniük, illetve aztán a játékossal is dűlőre kell jutni. Én annak idején azért tértem vissza a világ legjobb klubjába, hogy közel legyek a családomhoz. Ez így is nehéz döntés volt, mert Valenciában nagyon jól éreztem magam. Ha jól sejtem, ő most ugyanezen megy keresztül… Mindegyikőnk fejlődni akar egyéni szinten is. Szerintem Griezmann tökéletesen illene a Barçába, mert kiváló az összjátékban, benne van a gól, és több poszton is tud játszani. Jó igazolás lenne a Barça számára.”

A Valverde-hatás

„Valverdével a kispadon mind védekezésben, mind támadásban sokat fejlődtem. Az egész oldal az enyém volt, ez pedig előnyömre vált. A Leóval való összjátékom pedig nagyon pozitív volt, mindig oda teszi a labdát, ahova kell.”

Sergi Roberto nem került be a spanyol keretbe

„Én elvittem volna a világbajnokságra, de a mester dönt, azt pedig el kell ismerni, hogy Carvajal és Odriozola is nagy idényt futottak. Mindezek ellenére Sergi sokat fejlődött, megérdemelte volna a meghívót.”

Busquets jövője

„El sem képzelek egy Barçát nélküle. Nem akarom elsietni a dolgokat, de szerintem ő innen fog visszavonulni. Fantasztikus munkát végez a pályán, kulcsfontosságú a csapatnak. Sokszor beszéltem vele, nem hiszem, hogy távozni fog.”

A szezon értékelése

„A Madrid egy mérkőzésre van attól, hogy sorozatban harmadszor nyerje meg a Bajnokok Ligáját, ez kétségkívül nagy teljesítmény. Ugyanakkor a mi szezonunk a duplázással ettől függetlenül óriási dolog. Ezeket külön kell választani. A Roma elleni visszavágón kívül nagyszerű szezont futottunk.”

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.