Abidal: „Yerry Minának beszélnie kell Valverdével”

Lenglet hozzáállása a követendő példa | Alkalmazkodnak a megváltozott viszonyokhoz

Clement Lenglet bemutatkozó sajtótájékoztatóján Josep María Bartomeu elnök mellett természetesen az FC Barcelona sportigazgatója, Eric Abidal is kapott kérdéseket a média képviselőitől. A gall sportvezető beszélt Yerry Mina helyzetéről, valamint arról, hogy az angol és az olasz átigazolási időszak ezúttal nem augusztus végén, hanem már előbb, a bajnokságok kezdetekor lezáródik. 

„Úgy vélem, hogy Yerrynek beszélnie kell Valverdével, én nem mondhatok semmit sem. Kiválóan teljesített a világbajnokságon, mi továbbra is bízunk benne, de sok minden megtörténhet. Ezt a döntést neki kell meghoznia a vezetőedzővel.”

Lenglet hozzáállása a követendő példa

„Szerintem Clement kiválóan elmagyarázta ezt a helyzetet. Tudva, hogy egy nagy klubban játszol, tisztában kell lenned azzal, hogy mindenki játszani akar, de nem mindenki tud.”

Olasz és angol átigazolási időszak

„Úgy készülünk, és annak fényében dolgozunk, hogy mi történik másik országokban. Természetesen alkalmazkodunk az átigazolási időszak bezárásához, de elsősorban a klub szükségeit tartjuk szem előtt. Ha szükségünk lesz tehát olyan játékosra, aki az angol bajnokságban játszik jelenleg, akkor figyelembe fogjuk venni ezeket a változásokat.”