Lenglet, Puig és Rafinha nyilatkozata a meccs után

Lenglet és Puig is boldog | Rafinha Malcomot és Arthurt dicsérte

Az FC Barcelona együttese az amerikai túrája során az első mérkőzését a Tottenham Hotspur ellen vívta meg, amit 2-2-es döntetlen után büntetőpárbajban nyert meg. A meccs után Clément Lenglet, Riqui Puig és Rafinha Alcántara is megszólalt.

Lenglet

„Örülök, mert két hónapig vártam, hogy újra játszhassak, és ez az első győzelem mindenkit boldoggá tesz, engem is. A teljesítményem jó volt, de még mindig lehet javulni. A jövőben meg fogjuk látni, hogyan lehetne javítani a dolgokon, de azt hiszem, hogy jó volt. Még nem beszéltem Valverdével, csak gratulált nekünk a győzelemért. Ez az első meccs, ahol megtanulunk együtt játszani. Sokan ismerték egymást, de némelyikünk most játszotta az első meccsét, apránként kell haladnunk.

Arthurról: „Őrületesen nagy gólt lőtt, ami nem lep meg, mert nagyon jó képességei vannak. Remélem, hogy több ilyen gólt tud még szerezni.”

Puig

„Egy álom vált valóra, hogy bemutatkozhattam a Barçában. Fiatalon kezdtem el játszani, és ez, hogy Ernesto adott nekünk egy esélyt nagyszerű. Továbbá sikerült megnyerni a meccset büntetőkkel, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Úgy játszom, ahogy mindig is tettem. Az első alkalommal játszani jutalom, és ki kell élvezni. Idegesnek éreztem magam, de ez valami, amire vártam. Nagyon boldog vagyok, és tényleg tanulni akarok.”

Rafinha

Arthurról: „Ő emlékeztet… Nem szeretem az összehasonlításokat, de úgy kezeli a labdát, mint Xavi. Ő nagyszerű, nagyszerű igazolás a Barcelonának.”

Malcomról: „Ő egy nagyszerű játékos, kibillenti az egyensúlyából a védőket, jól egy az egyezik, sokat várok tőle.”

A jövőjéről: „Csak Isten tudja.”