Arthur: „Nem szabad elszállnom”

Örül a dicséretnek, de dolgozik tovább | Két álma beteljesült

Az FC Barcelona argentin klasszisa, Lionel Messi a napokban dicsérte Arthurt, illetve Xavihoz hasonlította. Arthur válaszolt, örül a dicséretnek, de dolgozik tovább, hogy minél többet játszhasson a Barçában és a brazil válogatottban is.

Messi dicsérete ellenére a földön marad

„Nagyon örülök, hogy dicséretet kapok Messitől. Különösen olyasvalakitől, mint ő, aki ilyen kivételes ember. A Barcelonát és a brazil nemzeti válogatottat képviselni óriási felelősséget jelent. Tudom, hogy nem engedhetem, hogy ettől elszálljak. Folytatnom kell a munkámat, és két lábbal a földön kell, hogy álljak, továbbra is meg kell találnom a helyemet a játéktéren.”

Egy álomban érzi magát

„Gyermekkorom óta Xavi és Iniesta inspirált engem. Ők voltak azok a játékosok, akikre felnéztem, megpróbáltam lemásolni őket, s tanulni tőlük. Olyan akartam lenni, mint ők. De én Arthur vagyok, nekem még sokat kell mutatnom, hogy kezdjek közeledni ahhoz, amit ők elértek karrierjük során. Tükörként kell használnom őket, és megpróbálom elsajátítani a legjobb képességeiket. Ha két évvel ezelőtt megkérsz, nevezzek meg két álmot, azt mondtam volna neked, hogy a Barcelonában és a nemzeti csapatban játszani. Ez egy fantasztikus pillanat, és én nagyon boldog vagyok.”