Rio Ferdinand védte meg Busquets-et

Allardyce szerint a Tottenham játékosa, Eric Dier ugyanazon a szinten játszik, mint Busquets

Spanyolország 3-2-re kikapott hazai pályán Angliától az UEFA Nemzetik Ligája negyedik játéknapján, a spanyol csapatban pedig többen is a képességeik alatt teljesítettek. Az egyik ilyen játékos volt Sergio Busquets, akit azonban a Manchester United korábbi legendás védője, Rio Ferdinand vett a védelmébe. 


A találkozó után az angol válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Sam Allardyce úgy nyilatkozott, hogy „Busquets sokszor kap dicséretet, és kiemelik a képességeit, ám szerintem nem kellene ezt tovább csinálni. Számomra sosem volt egyértelmű, miért magasztalják ennyire. Eric Dier például ugyanezt a szintet tudja hozni, Busquets se nem jobb, se nem rosszabb nála. Egyszerű passzokat játszik, tudja, mi lesz a játék, intelligens, de ennyi. Ugyanezért a játékért sokszor Dier kritikákat kap…”

Ferdinand: „Ugyan, Big Sam…” 

A Manchester United korszakos hátvédje, Rio Ferdinand kedd kora délután reagált Allardyce nyilatkozatára a Twitter csatornáján, és védelmébe vette Busquets-et, az ominózus kijelentésre pedig több, a fejét fogó majom-hangulatjellel reagált.

Ugyan, Big Sam… Busquets a világ legjobb védekező középpályása volt az elmúlt években, ráadásul kulcsszerepet játszott minden idők legsikeresebb Barçájában és spanyol válogatottjában… A lehető legnagyobb tisztelettel mondom ezt, de maga Eric Dier is feszélyezve érezné magát az ilyen kijelentések hallatán…