Xavi: „Neymarnak még érnie kell”

A Barça legendája a csapat körüli aktualitásokról nyilatkozott

Xavi Hernandez jelenleg is aktív, mind a futballpályán, mind a médiában. Az Al Szadd középpályása egy katari rádiónak nyilatkozott a Barça jelenlegi helyzetéről, Neymar esetleges visszatéréséről és saját jövőbeli terveiről.

Neymar és Messi

„Neymarnak még érnie kell. Ő és Messi két nagyon különböző játékos. Messi nagyon rutinosan viselkedik, mindent jól csinál, Neymarnak viszont érnie kell még. A brazil hatalmas potenciállal rendelkezik, sokszor ő jelenti a különbséget. De még fejlődhet. Fent van a világ három-öt legjobb játékosának listáján. Messi a világtörténelem legjobbja.”

Arthur

„Ő az egyik olyan játékos, akiben, mint mondani szokás megvan a Barça DNS. Minden képessége megvan hozzá, hogy sikeres legyen, és ha elegendő meccsen szerepelhet, a klub következő korszakát határozhatja meg.”

Az edzőségről

„A játékfilozófiát szeretném majd átadni a futballistáknak. Jelenleg a különböző képesítéseket szerzem meg, ezen az úton akarok tovább haladni 2019-ben.”

Maradona nyilatkozata (aki szerint Messi nem igazi vezér – a szerk.)

„Nem értek egyet Maradonával. Messi csodálatos vezér, talán tényleg halkabb az öltözőben, de született vezér. Mindig kéri a labdát, szabaddá teszi magát, kiváló karaktere van… sosem bújik el. Nem szeretem, ha volt játékosok kritizálnak korábbi csapattársakat. Most nem csak Maradonára gondolok, hanem általánosságban mindenkire. Azok a játékosok, akik kommentátorok lettek, most a pálya széléről kritizálják a játékosokat, holott nemrég még ők is ott voltak a gyepen, ismerik a nehézségeket. Nem értem a kemény kritikákat a játékosok felé, főleg ha anno te is játszottál.”

Messi visszatér a válogatottba?

„Szerintem vissza fog térni. Kell egy kis idő még feldolgoz bizonyos történéseket és pihen, de úgy gondolom, vissza fog térni. Imádja a verenyhelyzetet, és újra meg fog próbálni nyerni Argentínával. Világbajnoknak lenni olyan, mint egy Disney mese, csodálatos érzés, amely örökre megmarad az emlékezetedben.”