Spalletti: „Ha úgy készülnénk, ahogy a Barça, 18-0-ra kapnánk ki”

Bízik benne, hogy Messi nem fog pályára lépni

Kedden újra összecsap egymással a Barcelona és az Inter a Bajnokok Ligájában – ezúttal Milánóban, így az olasz és spanyol lapok már a hétvégén elkezdtek foglalkozni a csoportkör következő mérkőzésével. Luciano Spalletti, az olaszok trénere az AS-nek nyilatkozott röviden a meccs kapcsán és elmesélt egy érdekes sztorit is a katalánok barcelonai meccset megelőző felkészüléséről.

A filozófia Barcelonában

„A labdabirtoklás náluk egy olyan dolog, amit nem tudsz kiverni a fejükből. Ez a játékfelfogásuk alapja már évek óta és olyan játékosokat vesznek, akik ebbe a stílusba illenek bele. Egy Barça játékosnak komoly gondjai lehetnének egy másik csapatban, de nem Barcelonában.”

A barcelonai játékosok meccs előtti készülése

„A Camp Noubeli meccs előtt láttam, hogy 10 perccel a meccs kezdete előtt jöttek ki bemelegíteni. Meg is kérdeztük, hogy van-e valami edzőterem a stadionon belül, ahol elkezdhetnénk mi is a melegítést… De nem csak ez volt [meghökkentő], hanem az is, hogy a játékosaim mondták, a meccs délutánján a Barça játékosai még elmentek összeszedni a gyerekeiket az iskolából és utána jöttek csak kocsival a stadionhoz. Ha mi így készülnénk a meccsekre, 18-0-ra kapnánk ki.”

Messi lehetséges pályára lépése

„Inkább azt mondom, ne játsszon. Ha a pályán van, a Barcelona támadó ereje hihetetlen erőssé válik.”

***

Limitált emlékpóló a Madrid elleni Ötösről. Már csak néhány napig rendelhető – ne maradj le róla!

Manita – Limitált póló az 5-1-es siker emlékére