Suárez: “Dembélének a focira kell koncentrálnia”

Újabb kritika a franciának

A válogatott szünettel kicsit elült az Ousmane Dembélé körül kialakult balhé, mindenki inkább a pihenésre és a válogatott csapatokra koncentrált. Az uruguayi válogatott azonban kedden Franciaországban játszik barátságos meccset, és az újságírók nem hagyták ki a lehetőséget, hogy Suárezt Dembéléről is megkérdezzék.

A középcsatár bár nem volt durva a fiatal támadóval, azért azt ő sem tagadta, hogy a “profizmus mintáját” egyelőre nem Dembélé hozzáállása, életvitele alapján mintáznák.

“Futballistának lenni nem akármilyen privilégium. Ousmane-nak alapvetően semmi más dolga nem lenne, csak az, hogy a focira koncentráljon. A Barcelona öltözőjében nagyon sok jó példa van a profi szemléletre, hogy hogyan is kell egy profinak dolgoznia. Belőlük kell inspirációt nyernie.”

Suárez már a sokadik olyan játékos, aki nyíltan fogalmazott meg óvatos, de azért félre nem érthető kritikát Dembélével szemben. Kérdéses, hogy a hétvégi, Atlético Madrid elleni bajnokin milyen szerep jut majd Dembélének. Suárez kezdő tagsága szinte garantált.