Iniesta Dembéléről: „Amíg van remény, nem szabad megölni”

Riqui Puig-ról is beszélt

Andrés Iniesta a nyáron búcsút intett a Barçának, de most, hogy a Japán bajnokság szünetel, visszatért Spanyolországba pihenni, és egy reklám rendezvényen az újságírók kérdéseire is válaszolt. Mindenről, ami aktuális beszélt: Dembéléről, Riqui Puigról, Messiről, a saját életéről.

Dembélé

„Kívülről, így hogy nem vagyok ott az öltözőben, nehéz értékelni a szituációt. De kell legyen szigor, normák, ezeknek a betartatása, és ha ezeket nem tartja be, akkor a klubnak, és öltöző tagjainak kell megoldást keresniük.”

„Ő egy rendkívül értékes játékos a Barcelona számára. Meg kell oldani a hibákat, és nem azonnal megölni őt, pálcát törni a feje felett. Ilyesmit csak akkor kell tenni, ha már nincs remény. Arra kell törekedni, hogy legyen megoldva a dolog. Nem hiszem, hogy megoldhatatlan lenne ez az eset, a tanácsom pedig az lenne, hogy érkezzen időben.”

Messi

„Nem szeretnék válaszolni arra, amit Pelé mondott. De ő a történelem legjobb játékosa. Minden adottsága megvan ehhez: fej, cselezés, jobb láb, bal láb… nem láttam még senkit sem olyan dolgokat csinálni, mint amiket ő csinál, ráadásul évről évre felülmúlja önmagát. Az, hogy ötödik lett a szavazáson, nem egy sértés, még ha számomra nyilvánvalóan jobb is, mint ötödik. Csúnya lenne viszont azt mondani, hogy Modric nem érdemli meg, aki nagy szezont futott.”

BL

„Nem szeretném, ha priorizálni kellene a BL és a Liga között. Adott ahhoz a keret minősége, hogy a csapat nyerjen mindkét fronton.”

Riqui Puig

„Valverdéből nem hiányzik a bátorság, és ő is osztja a filozófiát, azt hogy hogyan kell építeni a klubot. A sietség sokszor visszaüthet. Neki kell választania. Riquiben nagy potenciál van, de tovább kell tanulnia, és érdemeket szereznie, hogy előrelépjen.”

Milyen Japánban?

„Minden meglepett. Hogy milyen ott élni, mi sugárzik az emberekből, és legfőképpen a nyugalom. Az emberek nyugodtak, és nem stresszelnek. Még a vereségeket is egészen másként viselik.”

David Villa a csapattársa lesz

„Találkoztam vele az utolsó napon, mielőtt idejöttem. Csapattársak voltunk, és most is nagyon várom, hogy egy ilyen szintű játékos legyen a társam.”

A Barça

„Általában az időeltolódás miatt nem tudom nézni a meccseket, de legutóbb láttam a Real Madridot. Nem érzek nosztalgiát. Bárcsak lenne bennem annyi erő és érzés, hogy folytassam itt, de elfáradtam, és most másra kell koncentrálnom.”

Még nem tudod mit adj, vagy mit kérj Karácsonyra? Még maradt néhány kivételes Iniesta-emlékpólónk M, L és XL-es méretekben. Rendelj még most, amíg van.