Bartomeu: “Fel kell készülnünk Messi visszavonulására”

A témát Víctor Font elnökjelölt hozta be a köztudatba | Az elnök nem folytatja 2021 után?

Josep María Bartomeu elnök a ‘BBC-nek’ adott nyilatkozatában első ízben beszélt komolyabban arról, hogy a klubnak fel kell készülnie arra, amikor Leo Messi bejelenti majd a visszavonulását, hiszen ez a nap egyre közelebb van. Messi visszavonulásának napirendre vétele Víctor Font elnökjelölt nevéhez köthető, ám természetesen örömteli, hogy a klubvezetés is reagál, és beszél róla. 

“Tudom, hogy egy nap Lionel azt fogja mondani nekünk, hogy abbahagyom, nincs tovább. Erre fel kell készülnünk. Éppen ezért igazolunk olyan nagyszerű játékosokat, akik nem csak a jelenben tudnak segíteni, hanem a jövő emberei is egyben. Ez a kötelességünk” – így a katalán egyesületet 2014 januárja óta irányító sportvezető, aki a személyes és az elnökségének a jövőjéről is beszélt.

“A mandátumom két év múlva lejár. Nem lehet tehát más a célom, minthogy az egyesületet a lehető legjobb állapotban hagyjam hátra. Azon dolgozom, hogy azt mondhassam majd az utódomnak, hogy tessék, ez az örökségem” – utalt tehát erőteljesen arra Bartomeu, hogy 2021 után ő személyesen nem folytatja a klub élén.

Messi visszavonulását és a pótlását egyébként Víctor Font elnökjelölt hozta be a köztudatba, amikor 2018 nyarán bejelentette az indulását a 2021-es elnökválasztáson, Bartomeu elnök vélhetően erre reagált most. Font nemrég egy előadást is tartott arról, hogyan irányítaná a klubot, ezen az előadáson pedig olyan személyek is ott voltak többek között, mint Carles Puyol, Gerard López vagy éppen a klub jelenlegi elnökségének a szóvivője, Josep Vives is. A sikeres üzletemberről és a terveiről hamarosan egy bővebb anyagban fogunk foglalkozni.