„Bajnoki cím? Emlékszem még a 2015-16-os szezonra…”

Busquets méltatta Messit és megérdemeltnek tartja az Espanyol elleni sikert

 

Az FC Barcelona középpályása, Sergio Busquets szerint megérdemelték a három pontot az Espanyol elleni katalán derbin (2-0) szombat délután. A középpályás elégedett azzal, ahogy alakulnak a dolgok a bajnokságban, de korántsem tekinti lezártnak a versenyfutást. 

„Nagyon nehéz siker volt, mert ultradefenzíven játszottak. Jobbak voltunk, de ha nem használod ki a helyzeteidet, akkor az ellenfél egyre inkább elhiszi, hogy van itt keresnivalója… Szerencsére a végén igazságos eredmény született, mert az a csapat nyert, aki igazán akarta a győzelmet.”

A válogatott játéknap után mindig komplikáltabb 

„Valóban így van, mert sokat utazunk, és nagyon kevés idő marad a felkészülésre. Arturo Vidal például csak pénteken tudott velünk edzeni. A nagy csapatok a legjobbakkal persze ehhez hozzá vannak már szokva.”

Messi

„Tudjuk, mire képes, és tisztában vagyunk vele, mennyire fontos a számunkra. Nagyon jól végezte el azt a szabadrúgást. Mi már hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy ilyen hatékony ebben a játékelemben is, de ezt a szintet nagyon nehéz elérni, szóval óriási dolog, hogy ilyen kiváló szabadrúgáslövő.”

Megnyerték már a Ligát?

„Tény, hogy komoly előnyünk van, és hogy stabilnak tűnünk, de nem szabad elfelejteni a 2015-16-os szezont: három meccset elveszítettünk, egyszer döntetlent játszottunk, így az utolsó négy összecsapást meg kellett nyernünk a Liga elhódításához. Ennek ellenére örömteli a különbség, mert az elején ugye mindenki ugyanannyi ponttal indul.”

*AKCIÓS termék: -50%! Sportoláshoz, az iskolába vagy egyszerűen a mindennapokhoz keresel egy erős, de könnyű hátizsákot? Rendeld meg kedvezménnyel!