„Nem tudtuk kifizetni a 90 milliós vételárat Pogbáért”

Bartomeu elismerte: érdeklődtek a francia iránt, ám pénzügyi akadályokba ütköztek

Josep María Bartomeu, az FC Barcelona elnöke elismerte, hogy a katalán egyesület komolyan érdeklődött Paul Pogba iránt, ám végül nem tudta teljesíteni a Juventus pénzügyi követeléseit, a középpályás pedig végül abban a Manchesterben Unitedben kötött ki, mely szerdán este hazai pályán fogadja a Barçát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. 

2015 nyarán, amikor Pogba még Torinóban futballozott, azt mondtuk a Juventus vezetőinek, hogy amennyiben készek eladni a labdarúgót, úgy szóljanak nekünk, mert mi érdeklődünk iránta. Amikor végül 2016-ban úgy határoztak, hogy megválnak tőle, értesítettek is minket a kért összegről, ám nem voltunk abban a helyzetben, hogy kifizessük azt az árat.

Amint az ismeretes, Pogba nagyjából 90 millió fontért, azaz 105 millió euróért váltott klubot 2016-ban, amikor is Olaszországból Angliába tette át a székhelyét. Sokat írtak akkoriban a jól értesült újságok a katalánok érdeklődéséről a gall középpályás iránt, amit tehát Bartomeu elnök be is ismert az ‘ESPN’ sportmédiumnak adott interjújában.

*Pogba előtt végül tehát nem nyílhatott ki a barcelonai ajtó, de előtted a Barçás-termékek tárházát vonultatjuk fel. Rendelj most!